Sinan HARMANCI/AMASYA,() - AMASYA İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bir yıl önce Bingöl’de şehit düşen başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun anısına çeşme yaptırıldı.
Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in, ekibiyle birlikte Kobani için düzenlenen eylemlerde zarar gören esnafın iş yerlerinde incelemelerde bulunması sırasında, yaklaşan bir araçtan uzun namlulu silahlarla üzerlerine ateş açılması sonucu şehit olan başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun adının yaşatılması için Amasya Emniyet Müdürlüğü bahçesine çeşme yaptırıldı.
Çeşmenin açılış töreninde konuşan Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, "Kutsal görevini yerine getirirken bugüne kadar polis teşkilatı olarak sayısız şehit verdik. Ülke olarak sayısız şehit verdik. İçinde bulunduğumuz şu dönemde de maalesef şehit haberleriyle üzüntülerimiz bir kat daha artmaktadır. Polis teşkilatı olarak terörle mücadelede karalılıkla mücadelemize devam edeceğiz. Şehitlerimizin değerli aileleri sizler şehit ailesi olma şerefine ulaşmış milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahipsiniz" dedi.
Törende konuşan Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin de "Yaklaşık bir yıl önce Bingöl’de hain bir saldırı sonucu Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu şehit olmuştur. Bu kardeşimiz ulvi değerler için, vatanın bölünmez bütünlüğü için, bayrak için, kutsal değerler için şehit olmuştur ve mertebelerin en yükseğine nail olmuştur. Şehidimizin ailesine tekrar sabır diliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI