Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Tolgay Arslan transferiyle ilgili, “Bu Türkiye’de çok sık rastlanan bir durum. Transferle ilgili farklı aşamalar oldu. Esprili yaklaşmak gerekirse; futbolcu Ümraniye’ye gelene kadar transferden emin olmamalıyız” dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında sahasında Beşiktaş’ı konuk eden Gençlerbirliği, maçtan 2-0 mağlup ayrıldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, ligin 2. yarısına galibiyetle başlamanın önemine değinerek, “Ligin en zor deplasmanlardan birine galibiyetle başlamak çok daha önemliydi. İlk yarıda, ev sahibi Gençlerbirliğine çok fazla pozisyon vermedik, biz daha üstündük. Devre arasında futbolcularımıza ‘çok fazla pozisyon vermeyin’ dedik. 2. yarıda daha üstündük. Sihirli bir ana ihtiyacımız vardı. Demba Ba’nın golünden sonra oyun koptu. Kazandığımız için mutluyuz” diye konuştu.
“SAHA ÇİZGİSİNE YAKIN OLMAM TEHLİKELİ AMA OYUNUMUZA FAYDASI VAR”
Bilic, kulübede oturmayı sevmeyen, sürekli saha çizgisine yakın duran bir profil çizmesiyle ilgili bir soruya, “Kulübede oturmayı gerçekten tercih ederim ama oyuncularımın benim oradaki varlığıma ihtiyacı var. Ben onu hissediyorum. Hayatta her şeyin eksikleri ve artıları var. Sürekli orada olmak, 4. hakeme bu kadar yakın olmak tehlikeli de olabilir. Ama ben her zaman hakemlere saygılı davranıyorum. Benim orada olmamın oyuncularımıza ve oyunumuza katkıları var. Fakat, inanın ben de kulübede oturmayı tercih ederdim. Bu, benim açımdan tehlikeli ama oyun açsından faydalı bir durum. Bunun oyunculara çok faydası var. Çok da tercih edilen bir davranış değil; çünkü sürekli radardayım” şeklinde cevap verdi.
Beşiktaş’ın maçın ikinci yarısında, ilk yarıdakinden daha iyi futbol oynamasını değerlendiren Bilic, “Biz maçların ilk ve ikinci yarılarına aynı yaklaşımla yaklaşıyoruz. Ama hem Türkiye’de hem de Avrupa’da maçlar izliyoruz; genellikle ilk yarıda oyunlar daha dengeli geçiyor. Takımlar ilk yarı daha çok direnç gösteriyor. Gençlerbirliği de bu maçta daha dirençli durdu ama ikinci yarı maçta kırılma yaşandı” dedi.
“HEM ŞAMPİYONLUK KOVALAMAK, HEM DE GENÇ OYUNCULARA FAZLA YER VERMEK ÇOK KOLAY DEĞİL”
Gençlerbirliği’nin alt yapıdan 6 futbolcu oynatmasına karşın, Beşiktaş’ın alt yapı oyuncularına yeterince şans vermediği yönündeki bir soruyu ise Bilic, “Gençlerbirliği’nin yaptığı taktir edilmesi gereken bir iş. Ama bugün Stancu ve Tomic oynasaydı alt yapıdan oynayacak oyuncu sayısı azalacaktı. Bunu sıralamada 5’incilik ve 15’incilik arasında olan takımlarda yapmak daha kolay. Bunu, yüksek hedefleri olan takımlarda yapmak daha zordur. Beşiktaş, her sezon şampiyonluk kovalayan bir takım. Hem şampiyonluk kovalamak hem de genç oyunculara çok fazla yer vermek çok kolay değil. Kaliteli genç oyuncularımız var. Oğuz Aksoy, Atınç Nukan, Furkan gibi oyunculara şans veriyoruz. Ama Beşiktaş gibi kazanma baskısının yüksek olduğu bir takımda bu futbolcuları 10 maç üst üste oynatmak kolay değil” diye cevapladı.
“TOLGAY ÜMRANİYE’YE GELENE KADAR TRANSFERDEN EMİN OLMAMALIYIZ”
Beşiktaş ile Trabzonspor arasında geçen Tolgay Arslan rekabetini de değerlendiren siyah-beyaz teknik adam, en büyük transferin yavaş yavaş geri dönen Mustafa Pektemek olacağını belirterek, “Bu Türkiye’de çok sık rastlanan bir durum. Transferle ilgili farklı aşamalar oldu. Tolgay’ın bizimle anlaşması söz konusuydu. Sonra Trabzonspor devreye girdi. Tolgay sonra tekrar bize döndü. Esprili yaklaşmak gerekirse; futbolcu Ümraniye’ye gelene kadar transferden emin olmamalıyız. Kaliteli bir Türk oyuncu geldi. Kadro derinliğimizi yükseltmek açısından önemli. En büyük transferimiz yavaş yavaş geri dönen Mustafa Pektemek olacak” şeklinde konuştu.
DEMBA BA: “MAÇIN EN İYİSİ KERİM’Dİ”
Takımı adına ilk golü kaydeden Demba Ba, "Maçın 0-0 gittiği bir anda bir gol attım, çok mutluyum. Bu tür maçlarda ilk golü atmak her zaman zordur. Kerim maça sonradan girdi ama çok katkısı oldu. İdmanlarda da çok çalışıyor. Benim açımdan maçın en iyisi oydu” dedi.
Maçın ardından değerlendirme yapan futbolcu Olcay Şahan ise, şöyle konuştu:
“İyi oynadığımızı düşünüyorum. İkinci yarının başlarında biraz koptuk, orta saha ile defansın arasında biraz boşluk vardı. Bu durumu da golden sonra hemen dengeledik. Sakatlarımız vardı ama onların yerine oynayan arkadaşlarımızı da tebrik etmek istiyorum, çok iyi mücadele ettiler. İkinci yarıya çok iyi başladık, 3 puan aldık. Sezonun ilk yarısının son haftalarında yakaladığımız seriyi yine yakalamak istiyoruz. Beşiktaş camiası transferlerde hep nokta atışı yapıyor. Tolgay’ın da bize katkı sağlayacağına inanıyorum. Tolgay, kendisini kanıtlamış bir futbolcu. Beşiktaş camiasına hayırlı olsun.”
“RAMAZAN, BANA SÖYLENMEYECEK SÖZLER SÖYLEDİ”
Basın mensuplarına, Gençlerbirliği kalecisi Ramazan’la maç içinde yaşadığı tartışmayı anlatan Şahan, “Beni arkadan iteklediler. Faul olduğunu düşünüyorum. Orada bana söylenmeyecek sözler söyledi, ona yakıştıramadım. Beşiktaş camiası, futbolcuları karakteriyle seçip oynatıyor. Biz de bunu son haftalarda zaten kanıtladık. Rakip 10 kişi kaldığı maçı 11 kişi tamamlıyor. Kırmızı kart olmadığını söylüyoruz. Bizim karakterimize o yakışır. Allah büyüktür, 2. golü ben attım. Ben kalbimin temiz olduğunu bütün Türkiye’ye kanıtladım. Onun için de fazla konuşacak bir şey yok” dedi.
İRFAN BUZ: “ÖNE GEÇSEYDİK FARKLI OLABİLİRDİ”
Gençlerbirliği Teknik Direktörü İrfan Buz ise maça iyi hazırlandıkları, futbolcuların da elinden gelen her şeyi yaptığını belirterek, “Eksiklerimiz hissedildi. Bir Stancu, bir İrfan Can, iyi bir Tomic bizi daha da ileriye atabilirdi. Maç 0-0 giderken frikikten bir gol yedik. İkinci golü de çok basit bir şekilde yedik. 2-0 bizim için üzücü bir skordu. Pozisyon da yakalamıştık, belki 1-0 öne geçmiş olsaydık daha farklı olabilirdi. Yapacak bir şey yok, önümüze bakacağız. Genç arkadaşlarımız var. Önümüzde bir Cizre maçımız var. Onun akabinde bir Rize maçımız var. Onlara yoğunlaşmak zorundayız” ifadesini kullandı.
Galibiyetinden dolayı Beşitaş’ı tebrik eden Gençlerbirliği Yardımcı Antrenörü Naci Şensoy, “Beşiktaş, 8 deplasmandan 7’sini kazandı. Bir tek Kayseri Erciyes’e kaybetti. Diğer taraftan Gençlerbirliği evinde namağlup bir takımdı. İlk devrenin son 9 maçında, bu gençlerle sadece bir Trabzonspor mağlubiyetimiz var. Çok güzel bir kamp geçirdik. Hem gençleri yetiştirmek, hem de onların performansında iniş çıkış olmamasını planlamak yanlış olur. Onlar bizim gençlerimiz, biz o gençlerle gurur duyduk. Artık önümüze bakacağız, Beşiktaş’ı tebrik ediyorum” diye konuştu.