ORDU (AA) - Ordu’nun Ünye ilçesinde yaşayan bakır ustası Ahmet Türkmen (50), Umman'da düzenlenecek Maskat Festivali’ne katılacak.

Türkmen, Umman'ın başkenti Maskat'ta 14 Ocak'ta başlayıp 14 Şubat'a kadar sürecek festivale katılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan davet aldı. Festivale 29 Ocak-14 Şubat arasındaki ikinci grupta katılacak Türkmen, bakırcılıktaki hünerini sergileyecek.

Ahmet Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığına el sanatlarıyla ilgili belge almak için başvurduğunu, belgesini aldıktan sonra yetkililerin "yurt içi ve yut dışındaki festivallerde görev alıp alamayacağını" sorduklarını belirterek, bunu memnuniyetle karşıladığını anlattı.

Umman'ın Maskat kentinde düzenlenecek festivale katılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan davet aldığını kaydeden Türkmen, "Festivalde kendi meslek dalımızda canlı performans olarak bakırdan eşyalar üretip göstereceğim" dedi.

- Umman Sultanı'nın figürünü bakıra işliyor

Festivale davet edildikten sonra Umman Sultanı Kabus bin Seyd El Ebu Seyd'in resmine bakarak, bakıra figürünü işlemeye başladığını dile getiren Türkmen, Maskat kentinin ambleminin de bakır işlemesini yapacağını açıkladı.

Küçük yaşlarda başladığı mesleğini babasından öğrendiğini aktaran Türkmen, "Festivale giderken tamamen el işçiliği olan su maşrapası, kaplı sahan, kayık tabak, Osmanlı ibrikleri, semaver, şinanay ve yağdanlık, duvar süsleri, cezve ve fincan gibi eşyalarımı yanımda götüreceğim" ifadelerini kullandı.