SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi Tekkeköy'de 12 mahallenin bağlantı yolu üzerinde bulunan Büyüklü Köprüsü'nü yeniliyor.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Toygar, Büyüklü Mahallesi'nden adını alan tek şeritli köprünün yıkılarak Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden yapımına başlandığını söyledi.

Mevcut köprünün ekonomik ömrünü tamamladığını anımsatan Toygar, ana yol üzerindeki tek şeritli eski köprünün artık ihtiyaca karşılık vermediğini belirtti.

Toygar, "Büyükşehir Belediyemiz tarafından yıkılarak yeni çift şeritli köprü yapımına başlandı. Büyüklü mahallemizdeki köprü artık çok yıpranmış ve tahrip olmuştu. Aynı zamanda köprü tek şerit olduğu için araçlar köprü üzerinde tehlike yaratıyorlardı. Biz de Büyükşehir Belediyemize konunun aciliyetini bildirdik. Vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi bölgenin en önemli ulaşım sorununu böylece çözmüş bulunuyoruz. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’a konuyla ilgilenip köprü çalışmasını başlattığı için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.