BAYBURT (AA) - Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İlahiyat Fakültesinde görevli akademisyenlerle bir araya geldi.

İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Asri Çubukçu Kütüphanesi'ndeki toplantıya, Rektör Coşkun'un yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezgin Akbulut,  İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu da katıldı.

Prof. Dr. Coşkun, üniversitenin personel sayısının 300 akademik, 200 idari olmak üzere 500'e ulaştığını, öğrenci sayısının ise pedagojik formasyonla beraber 7 bin 200 civarında olduğunu belirterek, üniversitenin kütüphanesinde yaklaşık 85 bin elektronik, 20 bin de matbu kitap bulunduğunu söyledi.

Yeni İlahiyat Fakültesi binasının projesinin çizildiğini, zemin etüdü çalışmalarına ise en yakın zamanda başlanacağının ifade eden Coşkun, yeni kampüs alanında İlahiyat Fakültesinin yanı sıra yaşam merkezi, spor kompleksi, yemekhane ve kütüphanenin de bu yıl temelinin atılacağını kaydetti.

İlahiyat Fakültesinin insanlığın sorunları karşısında çalışmalar yapmasının önemli olduğunu dile getiren Coşkun, "Fakültemizin bilimsel anlamda yapacağı her türlü çalışmaya destek veriyoruz. Fakültemizden sempozyum, makale, yayın noktasında çalışmalar bekliyoruz. Fakültemizin ufuk açıcı, problemlere çözümler sunan projeler yapmasını ümit ediyoruz" dedi.