Erhan TEKTEN/İSTANBUL, () "(PARİS'TEKİ TERÖR SALDIRISI) Konuyla ilgili olarak çok üzücü olan bir yanın da bunun islamla maalesef Batı Dünyası'nda bağdaştırılıyor olması. Aslına bakarsanız bu insanların islamın aslıyla, Müslümanlıkla bir alakası yok. Bu tamamen farklı bir olay" dedi. Gül,  "Avrupa'da şimdi Müslümanların hayatı çok zorlaştı, şüphesiz. Onun için İslam adına, İslam kelimesini kullanarak yaptığını iddia edenler, en büyük zulmü Avrupa'da yaşayan Müslümanlara yapıyorlar"  diye konuştu.

Abdullah Gül, Cuma namazını Ayazağa'daki Evyap Hamidiye Camii'nde kıldı.
Cami çıkışında vatandaşların yoğun ilgiyle karşıladığı Gül, bazı vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Basın mensuplarının IŞİD'le ilgili sorularını yanıtlayan Gül, “Maalesef şiddetli bir terörle karşı karşıyayız. Bugün hutbede hoca gayet güzel ifade etti. Her şeyden önce hiçbir tereddüt bırakmadan bu tür terör faaliyetlerini eylemelerini saldırılarını telin etmek, lanetlemek gerekiyor. Terörün hiçbir gerekçesi olamaz. Ne dini ne vatanı ne milliyeti… Bugün burada yarın başka yerde olur" dedi.

"TERÖRÜ ÜRETEN ORTAMLARI YOK ETMEK GEREKİR"
Bir ay önce Ankara'da birçok masum insan öldüren insanların geçen hafta da Paris'te terör eylemi yaptıklarının altını çizen Gül, “Şimdi yeni gelen haberlere göre dünyanın başka bir yerinde yine terör olayı söz konusu. Onun için çok dayanışma içinde olmak gerekir. Hiç taviz göstermemek gerekir. Ama sadece teröristlerle mücadele kalıcı bir yol değil, terörü üreten ortamları yok etmek gerekir. Ona fırsat vermemek gerekir. Onun içinde bu büyük bir dünya meselesi. Küresel global bir mesele, Herkesin çok yakın bir işbirliği içerisinde olması gerekiyor. Benim teröristim daha tehlikeli, seninki daha az tehlikeli gibi davranışlara girilirse sonunda herkes bundan acı çekiyor" şeklinde konuştu.

"DÜNYANIN HİÇ BİR YERİ BUGÜN GÜVENLİ DEĞİL"
Gül konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Konuyla ilgili olarak çok üzücü olan bir yanın da bunun islamla maalesef Batı Dünyası'nda bağdaştırılıyor olması. Aslına bakarsanız bu insanların islamın aslıyla, Müslümanlıkla bir alakası yok. Bu tamamen farklı bir olay. Terör olayı. Onun için dini tamamen bu işten uzak tutmak gerekir. Batılılarda hata yapıp, İslamı terörle bir arada hiç kullanmaması gerekir. Sonunda kendi başlarına daha büyük bela alırlar bu tip şeylerle. Ama Müslümanların da hem din alimlerinin hem siyasetçilerin herkesin ; özellikle müslüman islam kimliği olan dünyadaki dindar Müslüman siyasetçiler devlet adamları hangi ülkede olursa olsun çok daha güçlü bir şekilde bu terör olaylarına karşı dururlarsa bunun dine islama bulaştırılması o kadar önlenmiş olur. Çok üzücü tabii. Dünyanın hiçbir yeri bugün çok güvenli değil."

“AVRUPA'DA ŞİMDİ MÜSLÜMANLARIN HAYATI ÇOK ZORLAŞTI"
Basın mensuplarının IŞİD'in Avrupa'yı tehdit etmesi hakkındaki sorusuna Gül, “Avrupa'da şimdi Müslümanların hayatı çok zorlaştı, şüphesiz. Onun için İslam adına, İslam kelimesini kullanarak yaptığını iddia edenler, en büyük zulmü Avrupa'da yaşayan Müslümanlara yapıyorlar. Avrupa'daki Müslümanlara karşı; artık vatanı ora olan, orada doğan orada büyüyen milyonlarca Müslüman var. Fransa'da İngiltere'de Almanya'da Avrupa'nın her yerinde. İslam aslında Avrupa'nın da dini. Dolayısıyla orada azınlıkta olan Müslüman nüfusun hayatı, cehenneme çeviriyorlar. Bunun farkında olmayacak kadar, cahil gözleri dönmüş, gözleri dönmüş, cinnet geçirmiş insanlar bunlar" şeklinde cevapladı.

"İHANETÇİLERİN YANINA… ASLA"
Gül aracına binerken yaklaşan bir vatandaşın, “Hem Cumhurbaşkanımız, hem başbakanımız, hem büyüğümüzsün. Yol arkadaşın Tayyip Erdoğan için, aman… Senden ricam sakın ihanetçilerin yanına… asla" dediği duyuldu.

(FOTOĞRAF)