CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, mutlu yarınların temelini Kastamonu’dan atacaklarını söyledi.
Prof. Dr. Yenidünya, CHP’den Kastamonu milletvekili adaylık sıralamasında ilk sırada yer aldığını belirterek, 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerin herkes için hayırlı olması temennisinde bulundu.
CHP Genel Merkezi’nin teveccühü ile ilk sıradan aday gösterildiğini ancak sıralamanın kendisi için çok fazla önemli olmadığını söyleyen Ahmet Caner Yenidünya, “Genel Merkezimiz ve Parti Meclisimizin teveccühü ile aday adaylığımız Kastamonu’da birinci sıra olarak belirlendi. Benim için sıralamanın çok da bir önemi yok. Ben doğduğum memleketime hizmet etmek için geldim. Farklı bir amacım da yok. Bu yolda önemli olan hizmet etmektir. Çalışmaktır. Vatandaşlarımıza yararlı olmaktır” dedi.
Kastamonu il teşkilatı, ilçe teşkilatı, kadın kolları ve gençlik kolları ile bütünleşeceklerine dikkat çeken Prof. Dr. Yenidünya, “Artık aday adaylığı süreci biterek adaylık sürecine geçiş yaptık. Bu saatten sonra daha fazla çalışmalıyız. Teşkilatımız ile bütünleşerek vatandaşlarımızı ziyaret edeceğiz. Masa başından konuşmak yerine halkın sorunlarını yine halk arenasında dinleyeceğiz. Durmayacağız, yorulmayacağız, gerekirse uyumayacağız. Mutlu yarınların temelini Kastamonu’dan atacağız. İnşallah Allah’ın da izniyle Kastamonu’nun ve Kastamonuluların hakkını Ankara’da en iyi şekilde savunarak hakkımız olanın en iyisini alacağız” diye konuştu.
7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerin Türkiye için yeni bir başlangıcın müjdecisi olacağına işaret eden Yenidünya, şöyle konuştu: “Türkiye için yeni bir başlangıcın habercisi olacak 7 Haziran seçimleri sonrasında Kastamonu’da nasiplenecek ve bu güzel şehrimiz, evliyalar, şehitler diyarı Kastamonu’muz eskiden olduğu gibi parlak günlerine yeniden kavuşacak. Türkiye için, Kastamonu için ve yarınlarımız çıktığımız bu yol milletimize, ülkemize ve şehrimize inşallah hayırlar getirir”
Yenidünya, ayrıca partilerinden 2. sırada aslen Tosyalı aynı zamanda Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanlığı yapmış ve Başkentte Kastamonu Günleri’nin düzenlemesinde büyük emekleri bulunan Hasan Şen’in yer aldığını, 3. sırada da Yılmaz Karakoç’un yer aldığını söyledi.