Sahil Güvenlik  Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Bahadır,  kuruluş yıldönümünde, mavi vatanın koruyucu kalkanları olarak,  görev başında olduklarını söyledi.

Sahil Güvenlik  Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Bahadır, 40. yaş gururunu yaşadıklarını belirterek, " Bugün 'Mavi vatan', denizlerimizin koruyucu kalkanı Sahil Güvenlik Komutanlığı, Gürcistan sınırındaki Hopa'dan Suriye sınırındaki Çevlik'e kadar konuşlanarak, görev icra etmektedir" dedi. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın kuruluşunun 40. yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Törende, Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Bahadır, Türkiye'nin bir denizci ülkesi olmasının ancak denizcilikle anlam kazanacğını belirterek, şunları söyledi: "Mavi vatan, denizlerimizin koruyucu kalkanı Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli için bugün,  fedakarlık ve mücadelerle dolu her zaman daha iyiyi ve daha güzeli arayacağı, duraksamaya tahammülü olmadan yürüyeceği, dünyada örnek alınan Sahil Güvenlik Komutanlığı olma yolunda ilk adımını attığı 40'ıncı kuruluş günüdür. Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'nin denizlere hak ettiği önemi vermeksizin ve köklü bir deniz kültürüne sahip olmaksızın gelişmiş bir ülke olamayacağı hepimizce bilinen bir gerçektir.  Yaşadığı dönemi, günümüzü ve geleceği fikirleri ve devrimleriyle aydınlatan ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk denizlerin etkin bir şekilde kullanılması gerektiğini bize şu sözlerle vasiyet etmiştir; "Denizciliği Türk'ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız.Türkiye'nin bir deniz ülkesi olması ancak denizci bir ülke olması halinde anlam kazanacaktır. Denizci bir ülke olmamız içinde denizlerimizin etkin olarak kullanılması, denizlerde güven, emniyet ve huzur ortamının tam olarak sağlanması şarttır."

HOPA'DAN ÇEVLİK'E KADAR VARIZ

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın saygın ve güven veren bir kurum olduğunun altını çizen Bahadır "Devletimizin maddi ve manevi büyük desteği ile kazandığımız bu kuvvet yapısı ve iyi eğitilmiş personeli ile Sahil Güvenlik Komutanlığımız Gürcistan sınırındaki Hopa'dan Suriye sınırındaki Çevlik'e kadar konuşlanarak, yaklaşık Türkiye yüzölçümünün yarısına eşit olan mavi vatan denizlerimizde görev icra etmektedir.  Sahil Güvenlik Komutanlığımızın vizyonu denizlerde akla ilk gelen ve güven veren saygın bir kurum olmaktır. Yürütülen projeler ve iyi eğitilmiş personelimizle görevlerimiz en iyi şekilde icra ederek, bu hedef doğrultusunda ilerlemekteyiz" dedi.

Törene, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Ersever, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal , 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu Ogün Şahin, Samsun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömer Bolat, AFAD İl Müdürü Levent Uçarlı ve askeri  ve mülki erkan katıldı.

Dilber BAHADIR, Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.