Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Muharrem Ayı vesilesiyle öğrencilere aşure ikramında bulundu. Başkan Çolakbayrakdar, daha güçlü Türkiye için eğitim ve öğretime her zaman destek vereceklerini vurguladı.

Kocasinan Belediyesi tarafından gerçekleştirilen aşure dağıtımı Sümer Fen Lisesi’nin kampüsünde yapıldı. Düzenlenen aşure dağıtımı etkinliğine, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Sezai Çamdalı, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk, Sümer Fen Lisesi Müdürü Murat Şimşek ile okulun öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Okul girişinde öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Çolakbayrakdar, onlarla yakından ilgilendi.

Programda konuşma yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Muharrem Ayının, birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşma ayı olduğunu vurguladı. Başkan Çolakbayrakdar, “Aşure, Hz. Nuh’un gemisindeki tufan sırasında, Müslümanların gıda olarak ellerinde ne var ise, hepsini bir araya getirip bir kazan içerisinde pişirerek oluşturdukları bir üründür. Oradaki mesaj elimizde ne var ise onu paylaşmamızdı. Bugünlere kadar gelen geleneğimizi ve adetimizi paylaşma duygusu içerisinde her zaman canlı tuttuk ve bu geleneğimizi yaşattık. Bu noktada aşure gününün bugünlere kadar ulaşmasında en önemli etken paylaşma duygumuzdur” diye konuştu.

“Kocasinan Belediyesi olarak 7’den 70’e herkese hitap eden projeler üretiyoruz” diyen Başkan Çolakbayrakdar, öğrencilere hitaben “Yapılan hizmetlerin merkezinde geleceğin mirası sizler varsınız” dedi. Başkan Çolakbayrakdar, “Çocuklarımızın Büyük ve Güçlü Türkiye’de daha donanımlı olmaları için gece-gündüz demeden tüm imkanları seferber ettik. Bundan sonrada eğitim-öğretime desteğimizi artırarak devam ettireceğiz” diye sözlerini noktaladı.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Sezai Çamdalı ise öğrencilere başarılar dileyerek, eğitim ve öğretime devamlı desteklerinden dolayı Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Sümer Fen Lisesi Müdürü Murat Şimşek de, okula desteklerinden dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından öğrencilere kendi elleriyle aşure dağıtan Başkan Çolakbayrakdar, öğrencilerin yoğun sevgi seliyle karşılaştı.