Kastamonu’nun İnebolu İlçesi’nde eski gelenekler yaşatılmaya devam ediyor.
Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Erkekarpa Pilav Şöleni bu yıl da köy merkezinde yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Sıladan gelen katılımcıların yanı sıra civar köy halkının da iştirak ettiği pilav şöleninde pilav üstü et ile birlikte tatlı ve ayran dağıtıldı. Nisan ayında yapılan genel kurul sonrasında İnebolu Dernekler Federasyonu Başkanlığına seçilen ve aynı zamanda Erkekarpa Dernek Başkanı Ahmet Tokatlıoğlu’nun katkıları ile gerçekleşen pilav şölenin önümüzdeki yıllarda daha geniş etkinlikler çerçevesinde düzenleneceği ifade edildi.
Konu ile ilgili olarak kısa açıklamada bulunan Tokatlıoğlu, "Bizim yöremizde emekli insanımız yaşlandı, bizler de İstanbul’dan kazanlar getirerek, garsonlar getirerek etkinliklerimizi devam ettirmeye çalışıyoruz. Amacımız köyümüzün çocuğunu gelenek ve göreneklerimizden uzak tutmamak, gerçekten taleplerimiz çok var, eski gelenek ve göreneklerimizi yaşatmaya ve yaşattırmaya çalışıyoruz. Sürekli göç veren bir il ve ilçe olduğumuzdan dolayı, İstanbul, Ankara, Trabzon, Samsun’dan köyümüze gelerek hasret gideriyorlar. Bizler de bu ziyaretleri birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak gayesiyle bu tür etkinliklerimize önem veriyoruz, bu tür etkinlikler birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştiriyor’’ şeklinde konuştu.
Gelecek yıllarda daha geniş etkinlikler ile pilav şölenlerinin gerçekleştirileceğini belirten, İnebolu Dernekler Federasyonu ve Erkekarpa Dernek Başkanı Ahmet Tokatlıoğlu, sözlerini emeği geçen herkese teşekkür ederek noktaladı.