Manisa Büyükşehir Belediyespor bünyesindeki futbol okullarında eğitim gören 2004 doğumlu elit grubunda yer alan minik futbolcular, Kıbrıs’ta düzenlenecek olan Gündüz Tekin Onay Uluslararası Minikler Futbol Festivali’ne katılmak üzere Kıbrıs’a hareket etti.
Manisa Büyükşehir Belediyespor Kıbrıs’ta yer alan Gündüz Tekin Onay Altyapı Derneği tarafından düzenlenen ve bu yıl 7’ncisi gerçekleşecek olan Uluslararası Minikler Futbol Festivaline davet edildi. 2004 doğumlu U11 Elit grubu futbolcuları Büyükşehir Belediyespor Fikri Bayrıl Spor Tesisleri’nden turnuvanın düzenleneceği Lefkoşa’ya uğurlandı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Orhan Haşim Elmalı ve yetkili müdürler minik futbolcuları uğurlayanlar arasında yer aldı. ‘Tüm Çocuklarımız Şampiyondur’ sloganıyla düzenlenen turnuva öncesi minik futbolcuların aileleriyle bir araya gelen Ustamehmetoğlu ve yetkili müdürler turnuva hakkında velilere bilgiler verdi.
Türkiye’den 30, Kıbrıs’tan 10 takımın yer alacağı ve toplamda 40 takım ve 400 sporcunun yer alacağı turnuvaya katılmaktan dolayı büyük mutluluk içerisinde olduklarını belirten Ustamehmetoğlu, Manisa Büyükşehir Belediyespor bünyesindeki futbol okullarında eğitim gören minik futbolcuların Manisa’yı en güzel şekilde temsil edeceğini belirtti. Bu tür etkinliklerin küçük yaştaki çocukların spora eğilimlerinin artmasında çok büyük etkisi olduğunu belirten Ustamehmetoğlu, “Çocuklarımız hem yavru vatanımızı görme fırsatı bulacak hem de burada gördükleri eğitimi sergilemeleri açısından futbol turnuvasında yer alacak. Çocuklarımızın Manisa’ya iyi dereceler ile geleceğine inanıyorum” diye konuştu.