Konya Büyükşehir Belediyesi Genç KOMEK Yaz Okulu’na katılan 17 binden fazla öğrenci, başta Kur’an-ı Kerim ve değerler eğitimi olmak üzere spor faaliyetleri, kültür gezileri ve yarışmalarla hem öğreniyor hem de eğleniyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Genç KOMEK Yaz Okulu’nda 17 binden fazla öğrenci, tatillerini hem öğrenerek hem de eğlenerek en verimli şekilde değerlendiriyor. Konya merkez ile birlikte 25 ilçede gerçekleştirilen Genç KOMEK Yaz Okulu, 71 farklı merkezde Dinimiz ve Değerlerimiz, Spor ve Sanat eğitimleri ile 8-16 yaş arası öğrencileri geleceğe hazırlıyor. Genç KOMEK Yaz Okulu’na katılan öğrenciler Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmenin de mutluluğunu yaşıyor. Sekiz hafta sürecek eğitimlerin beşinci haftasında kurs merkezlerinde öğrencilerin büyük çoğunluğu Kur’an-ı Kerim’e geçerken bu mutluluklarını arkadaşlarına küçük hediyeler vererek, “Fergab” geleneğini yaşatarak taçlandırıyor. Yaz Okulu’nda namaz surelerini öğrenerek 40 hadis ezberlemeye gayret gösteren öğrencilere Peygamber Efendimizin hayatı da anlatılıyor.

Tarih ve kültür bilinci öğretiliyor

Kurs merkezlerinde verilen derslerin yanında spor faaliyetleri, yüzme seansları, kültür gezileri ve yarışmalarla güzel vakit geçirmeleri sağlanan öğrenciler; 9 bin yıllık geçmişi olan Çatalhöyük, Beyşehir, Miryokefalon Zaferi’nin kazanıldığı Bağırsak Boğazı, Mevlana Müzesi, İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi, Bilim Merkezi, Kelebekler Vadisi, Sille gibi tarihi ve turistik mekanları gezerek bilgi sahibi oluyor. İlçelerdeki Genç KOMEK Yaz Okulu öğrencileri de araçlarla Konya merkeze getirilerek şehir turuna katılıyor.

Diğer etkinliklerin yanı sıra havuzlarda yüzme zevkini yaşayan Genç KOMEK Yaz Okulu öğrencileri, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma, Siyer-i Nebi, satranç, futbol, basketbol, voleybol, kısa film, fotoğraf ve yakan top dallarında turnuvalara katılarak ödüller kazanıyor. Genç KOMEK’e katılan bütün öğrencilere Büyükşehir Belediyesi tarafından ferdi kaza sigortası yapıldı.