Karabük’ten otostopla Karadeniz turuna çıkan Esra ve Settar adlı gençler, otostopla il il geziyor. 
Evlerini sırtlarında taşıdıklarını ifade eden iki arkadaş, “Biz genelde bir şehre gittiğimizde o şehrin yerlileri ile konuşuyoruz. Neleri meşhur, nereleri görebiliriz, bilgilerini onlardan alıyoruz. Çok araştırıp gelmedik açıkçası. Ama yolda yürürken ya da bizi arabasına alan insanlardan bulunduğumuz yerle ilgili bilgiler alıyoruz. Karadeniz’i gezmek istedik" dediler.

'YÜZLERCE EVİMİZ VAR...'
Geziye Karabük'ten başladıklarını dile getiren Esra ve Settar, "Daha sonrasında Safranbolu, Amasra, Zonguldak, Bolu, Bartın, Cide, Abana’yı gezdik. Şu anda Sinop’u gezeceğiz. Bizim çadırımız var, uyku tulumlarımız var, yemek setimiz var. Genelde konserve tarzı şeyler tüketiyoruz. Bazen evinde misafir edenler de oluyor. Güneş, sahil, deniz hep öyle yerlerde gezdiğinizde artık bir zamandan sonra yapmacık gelmeye başlıyor. Ama şu an mesela bizim yüzlerce evimiz, yüzlerce arabamız var. Genelde çok beğendiğimiz yerlerde kamp yapıyoruz, çadırlarımızı oraya kuruyoruz" diye konuştular.

Yola çıkarken 300 TL bütçe ayırdıklarını söyleyen çift Esra ve Settar, "Çoğu arkadaşımız parasız çıkıyor. Sinop’u çok beğendik, özellikle Tarihi Cezaevi bizi çok etkiledi diyebilirim. Buradan sonra istikametimiz Bafra ve Samsun. Daha sonrasında şartlardan dolayı gezimizi sonlandıracağız” dedi.