Aliağa Belediyesi, kentin cadde ve sokaklarında vatandaşın geçişini engelleyen kaldırım işgallerini önlemek amacıyla harekete geçti.
Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, dükkan ve iş yeri önünde yaya geçişini zorlaştıracak şekilde ürün sergileyen esnafları tek tek dolaşarak bilgilendirme broşürleri dağıttı. Ekipler, çalışma kapsamında 15 Ocak 2015 tarihinden itibaren kaldırım işgaline devam eden esnafa ise yasal işlem uygulanacağını bildirdi.
15 Ocak tarihinden itibaren yaya geçişini zorlaştıracak esnaflara taviz verilmeyeceğinin altını çizen Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürü Şerife Oğuzhan Aydın, "Esnafın vatandaşın yürümesini engelleyecek şekilde kaldırımları işgal etmesini önlemek amacıyla broşürlü bilgilendirme ve uyarı uygulaması başlattık. Ekiplerimiz, 29 Aralık tarihi itibariyle Belediye Başkanımız Serkan Acar’ın talimatı ile hazırlanmış bilgilendirme broşürlerini esnafımıza dağıtmaya başladı. 15 Ocak’a kadar dağıtmaya devam edeceğiz. Bu tarihten itibaren de kaldırımlarda hiçbir şekilde malın, ürünün bulunmasını istemiyoruz" dedi.
“UYGULAMA ALIŞVERİŞİ DE CANLANDIRACAK”
Çalışmayla yayaların rahatlamasının yanı sıra alışverişin de canlanacağını ifade eden Oğuzhan Aydın, “konuşmalaırnda şu ifadelere yer verdi: "Dışarıda bulunan bir mal veya ürün yüzünden yaya kendine ait geçiş hakkını kullanamıyor. O zaman da ister istemez tepki oluşuyor. Yaya bu tepkiyle de önünden geçtiği dükkana girip alışveriş yapmıyor. Engellilerimiz ve bebek arabasıyla kaldırımda yürüyenler buralarda rahat hareket edemiyordu, bunun da önüne geçmiş olacağız. Kaldırım işgali yasal olmayan bir durumdur. Biz yasal olanı yapıyoruz."