Kaza TEM Otoyolu'nun Kocaeli Derince ilçesi sınırları içerisindeki Çenedere Viyadüğü üzerinde İstanbul yönünde meydana geldi. Alınan bilgi ve iddialara göre, 33 UZ 676 plakalı Hakan Karadiken yönetimindeki çilek yüklü kamyon, önünde seyreden Naum Janklosky yönetimindeki SU 9182 AB çekici plakalı laminant parke yüklü TIR'a çarptı. Çarpmanın etkisiyle laminant parke yüklü olan TIR'ın dorsesi alev aldı. Dorsenin alev aldığını gören sürücü Naum Janklosky, dorseyi TIR'ın çekicisinden ayırarak güvenli bir mesafeye kadar uzaklaştı. Kazayı gören yoldaki diğer sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.



Olay yerine hızla gelen itfaiye ekipleri hemen dorsede başlayan yangını söndürme çalışmalarına başlarken, 112 Acil Sağlık ekipleri de hafif şekilde yaralanan kamyon sürücü Hakan Karadiken ve yanında bulunan babası Ali Osman Karadiken'e ilk müdahaleyi yaptı. TIR'ın laminant parke yüklü dorsesindeki yangının büyümesi üzerine polis ekipleri TEM Otoyolu'nu çift taraflı olarak kapattı. Kamyon sürücüsü Hakan Karadiken ve yanında bulunan babası Ali Osman Karadiken, ambulans ile Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

İtfaiye ekipleri yangını söndürmek için yoğun çaba harcadı. Olay yerine çevre ilçelerden takviye itfaiye ekipleri de çağırıldı. İzmit, Derince ve Körfez ilçelerinden gelen itfaiye ekipleri, laminant parke yüklü dorsede çıkan yangını yaklaşık 1 saatte söndürdü. Yangın süresince çift taraflı olarak trafiğe kapatılan TEM Otoyolu'nda, yangının sönmesinin ardından trafik Ankara yönüne kontrollü olarak açıldı. Kaza yapan kamyon ve TIR'ın otoyoldan çekiciler yardımı ile kaldırılmasının ardından İstanbul yönüne giden araçlara da trafik açıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.