“27. Ulusal Özel Eğitim Kongresi” 8-10 Kasım tarihleri arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Eğitim Fakültesi Özel Bölümünün ev sahipliğinde Samsun’da yapılacak.

Samsun bu sene engelli bireylerin bağımsız yaşama katılımına ve eğitimlerine çok sayıda etkinlikle destek veriyor. Bunlardan biri de Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Bölümü ev sahipliğinde bir otelde gerçekleştirilecek olan uluslararası katılımlı 27. Ulusal Özel Eğitim Kongresi. Özel eğitimin Türkiye’de gelişmesinde öncü isimlerden olan Doç. Dr. Mitat Enç anısına "Özel Eğitim Günleri" adıyla başlayan, sonrasında kongreye dönüştürülen Ulusal Özel Eğitim Kongresi bu yıl 8-10 Kasım 2017 tarihleri arasında uluslararası katılımlı olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Bölümünün ev sahipliğinde Samsun’da düzenlenecek.

Kongre Başkanı Doç. Dr. Salih Rakap, kongrenin amacının bilimsel çalışmaların ülke çapında ve uluslararası alanda paylaşılması, alanda çalışan uzmanların ve öğretmenlerin mesleki gelişimine ve alanın ülkemizdeki gelişmesine katkı sağlaması olduğunu söyledi. Doç. Dr. Salih Rakap, kongrenin ana temasının "Özel Eğitimde Bilimsel Dayanaklı Uygulamalar" olduğunu belirterek, “Hherkesi bilimsel dayanaklı uygulamalar ışığında, özel eğitimde olan ilerlemeleri ve yenilikleri paylaşmak üzere Ondokuz Mayıs Üniversitesine ve Samsun’a davet ediyoruz” dedi.

Samsun’da Kasım ayında yapılacak olan bu kongreye hem yurt dışından hem de yurt içinden akademisyenler, özel eğitim alanında çalışan öğretmen ve uzmanlar, engelli bireyler ve ailelerinin yoğun katılımı bekleniyor.