MANİSA'nın Selendi İlçesi'nde çeşitli sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla 'Teröre Hayır Yürüyüşü' düzenlendi.
Selendi Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Ziraat Odası ile Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle birlikte düzenlediği 'Teröre Hayır Yürüyüşü'ne katılan yaklaşık 2 bin kişi, ellerinde Türk Bayrakları ile Selendi girişinden Garaj Mevkii'ne kadar yürüdü. 150 metrelik dev bayrak taşınan yürüyüşe, MHP'li Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş'ın yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Muharrem Sezer, MHP İlçe Başkanı Salim Çıplak, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Başkanı Murat Daban, Türk Eğitim Sen Başkanı Şeref Koçyiğit ile öğrenciler ve yaklaşık 2 bin Selendili vatandaş katıldı. CHP İlçe Başkanı Adem Korkmaz'ın Ankara'da olmasından dolayı katılamadığı yürüyüşe CHP Kadın Kolları Başkanı Birgül Dilik eşlik etti. Engelli Muammer Dündar, akülü tekerlekli arabasıyla elinde Türk Bayrağı ile gruba öncülük etti. "Kahrolsun PKK" diyerek bölücü terör örgütüne lanet okuyan binlerce vatandaş, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda", "Her Türk asker doğar", "Ne mutlu Türküm diyene", "Askere ve polise uzanan eller kırılsın" sloganları attı.
Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, son günlerde yaşanan acı kayıpların tüm Türkiye'yi olduğu gibi Selendi'yi de derinden etkilediğini söyleyerek "Ülkemiz gerçekten yangın yeri gibi. Bugünlerde en fazla ihtiyaç duyduğumuz kardeşliktir, barıştır, birlikteliktir. Dolayısıyla hep beraber yürüyelim istedik, birlikte olalım istedik, birlikteliğimizi tüm Türkiye'ye haykıralım istedik" dedi.
Konuşmanın ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildi. Yürüyüşe katılan vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.

FOTOĞRAFLI