Türkiye Emeklileri Derneği (TÜED) Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, Karabük’e yapılması planlanan konutlarının 270 TL taksitle olacağını söyledi.
Başkan Bulut, geçtiğimiz hafta içersinde AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci ve İl Başkanı Timurçin Saylar ile birlikte TOKİ Başkanı Mehmet Ergün’ü ziyaret ettiklerini ve yapılan görüşmeden sonra müjdeler ile geldiğini kaydetti.
TÜED Başkanı Celal Bulut “TOKİ Başkanımız Mehmet Ergün’ü, Milletvekilimiz Osman Kahveci ve İl Başkanımız Timurçin Saylar ile ziyaret ettik. Yaptığımız görüşme son derece verimli geçti. TOKİ Başkanımız bize istediğimiz miktarda konut yapabileceklerini ve konut sayısının talebe göre ucunun açık olduğu müjdesini verdi. Bizim kafamızdan geçen ilk etapta 2 bin civarında konut. Derneğimize üye olan, üzerine herhangi bir konut bulunmayan emekli, dul ve yetimlerimiz çok uygun şartlarda ev sahibi olabilecekler. 2+1 konutlar 15 yıl vade ile ayda 270 TL taksitle, 3+1 konutlar 10 yıl vadeli ayda 540 TL taksitle satışa sunulacak. Peşinatlar ise 3 - 5 Bin TL arası düşünülüyor, ara peşinatlar ise olmayacak.” dedi.
Başta Karabük Valisi Orhan Alimoğlu’nun bu projede çok heyecanlı olduğunu da ifade eden Celal Bulut “Emekli, dul ve yetimlerin çok uygun taksitler ile ev sahibi olma umudunu yeşerten başta Sayın Valimiz olmak üzere, herkese minnettarız. Ön kayıtlarımıza ücretsiz olarak başladık. Talepler alındıktan sonra TOKİ Başkanlığı kaç konut yapacağına karar verecek. Kayıt olanlar arasında kura çekimi gibi bir uygulama yapılmayacak ve şartları uyan her üyemizi konut sahibi yapmayı hedefliyoruz” ifadesinde bulundu.