Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ’Down Sendromu Farkındalık Günü’ dolayısıyla yamaç paraşütü ve uçurtma etkinliği düzenlendi.

Emirler Mahallesi Gelincik Tepesi’nde düzenlenen etkinlikte, yamaç paraşütü iniş alanında toplanan down sendromlu gençLER, ilk kez yamaç paraşütü yapma deneyimi yaşadı.

Kendilerini yamaç paraşütü eğitmenleri eşliğinde mavi göklere bırakan down sendromlu çocuklar, yamaç paraşütü ve uçurtma etkinliği sayesinde eğlenceli dakikalar yaşadı.

Korkularını aşması ve sosyalleşebilmesi için düzenlenen etkinliğe yaklaşık 275 down sendromlu birey ve aileleri katılırken, etkinlikte yamaç paraşütü yapan down sendromlu çocukların mutluluğu ve heyecanı yüzlerinden okundu.

İlk kez uçuş deneyimi yaşayan çocuklardan bazıları korkarken, bazıları aynı heyecanı tekrar yaşamak için sıraya girdi. Yamaç paraşütü etkinliğinin ardından düzenlenen uçurtma şöleniyle de down sendromlu çocuklar, aileleri birlikte keyifli dakikalar yaşadı.

Etkinliğe katılarak ilk kez yamaç paraşütü yapma heyecanını tadan down sendromlu çocuklardan Hüseyin Toprak, “Çok heyecanlandım. Bir daha uçmak istiyorum" dedi.