Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Çukurova Bölge Müdürü Uğur Özdeniz, Çukurova kalite günleri etkinliklerinin bölge için çok önemli bir faaliyet olduğunu ve bu bölgede çalışan kişilerin kurumlarına katma değer kazandıracaklarını ifade etti.

TSE Çukurova Bölge Koordinatörlüğü ve Adana Ticaret Odası’nın (ATO) ortaklaşa organize ettiği “Çukurova’da Kalite Saatleri” kapsamında düzenlenen “Yöneticiler İçin Üçüncü Göz: İstatistik Semineri” ATO Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Seminerin açılış konuşmasını yapan TSE Çukurova Bölge Müdürü Uğur Özdeniz, Çukurova Kalite Günleri etkinliklerinin bölge için en önemli faaliyetlerden biri olduğunu belirterek, “Çukurova Bölgesi’nde sadece Adana Sanayi Odası’nda, Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde 342 tane işletme, 6 bin tane çalışanımız var. Buna Mersin’i, Osmaniye’yi, Hatay’ı dahil ettiğimizde bu rakam çok ciddi büyük bir rakamdır ve firmalarımızla yapmış olduğumuz anket çalışmaların bir fiil benim yapmış olduğum bire bir görüşmelerde gerçekten ciddi bir eğitim ihtiyacı olduğu konusu ortaya çıktı. Ve enstitümüzün hizmetlerinin tam olarak algılanmadığı, bilinmediği konusu ortaya çıktı. Bunu nasıl yapabilirdik? Birlikte topluma hizmeti hizmet aşamasında birleştirerek birlikte yapabilirdik. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz şuan. Ve bunun neticesinde Çukurova’da 2 hafta içerisinde kalite konusunda kişisel geliştirme, sistem, kalite yönetim sistemleri konusunda bin 500 kişiye eğitim verildi. Bu çok önemlidir. Daha 821 başvuru geldi. Kurum ve kuruluşlardan ve bu bölgede çalışan insanlarımız, iş sağlığı güvenliğinde, yönetim sistemleri konusunda, gıda güvenliği yönetim sistemi konularında eğitimlerini alarak kurumlarına şu anda o bilgilerle katma değer sağlayacaklar. Biz bu hizmetleri devam ettirmek istiyoruz. Bunun için de Çukurova’da kaliteli ürünlerin kalite saatleri adı altında tekrarlamaya başladık” dedi.

Faaliyet kapsamında Uludağ Üniversitesi’ndan gelen İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü İstatistik Anabilim Dalı Prof. Dr. Erkan Işığıçok, “Yöneticiler İçin Üçüncü Göz: İstatistik Semineri” adlı sunumunu yaptı.