Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, kadının toplum ve iş yaşamındaki yerini iyileştirmek amacıyla Erzurum Yakutiyeli Girişimci Kadınlar isimli proje yürütüyor. 90 kişinin katıldığı program kapsamında KOSGEB ile de yapılan protokolle uygulamalı eğitim veriliyor. Proje sonunda başarı sıralamasına göre 40 kadına iş planı hazırlanırken, kredi ile desteklenerek iş kurmaları sağlanacak.

Belediye Başkanı Ali Korkut, kadın elinin girmediği her sahada başarının eksik kaldığını belirterek "Kadınlarımızın ticari yaşama katılmalarını sağlamak amacıyla program yürütüyoruz. KOSGEB ile bir protokol imzalayarak onlara iş yaşamı projesi hazırlanılması ve işletme sermayesi sağlayacağız. Güzel bir iş yapıyoruz, inşallah başarıyla sonuçlanacaktır" dedi.

Yakutiye Belediyesi ile KOSGEB arasında kadın girişimcilik eğitimi ve kadın girişimcilere işletme sermayesi sağlanması noktasında protokol imzalandı. Protokol Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile KOSGEB İL Müdürü Veysel Vural arasında imzalandı. Dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edile birliklerinin desteklenmesi(ISEDP) Avrupa birliği hibe programı kapsamında Yakutiye Belediyesi tarafından yürütülen Erzurum Yakutiyeli Girişimci Kadınlar isimli proje devam ediyor. Proje kapsamında 31 Temmuz 2017-19 Ağustos 2017 tarih aralığında her grup 30 kişi olacak şekilde toplamda 3 grup olmak üzere 90 kişiye KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilmesi için KOSGEB ile protokol imzalandı. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile KOSGEB müdürü Veysel Vural tarafından imzalanan protokol, aynı zamanda 40 kadına iş planı hazırlanması ve kredi ile desteklenmesini içeriyor.

Belediye Başkanı Ali Korkut, "Kadınların her alanda eğitimi, iş yaşamına katılmalarına destek olmak için büyük çaba harcıyoruz. Toplumun gelişimi, kalkınması kadının elinin işin içerisinde olmasıyla daha güçlü olabilmektedir. Projemiz kapsamında eğitim sonucunda başarılı olan 40 hanım kursiyerimiz için iş planı hazırlanarak, KOSGEB den kredi desteği sağlanarak iş yeri açmaları, işletme kredisi bulabilmeleri sağlanacak. İletişim ve meslek eğitimlerini tamamlanan kursiyerlerimiz, son eğitimlerini Uygulamalı Girişimcilik alanında alacaklar. Kursiyerlerimize, şehrimize hayırlı olur inşallah" açıklamalarında bulundu.