Çaykur Rizespor bu sezon evinde ilk galibiyetini Eskişehirspor’u 3-0 yenerek aldı.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman maç sonrası futbolcularını kutlayarak, “Taraftarımıza teşekkür ediyoruz. Haklı bir galibiyet aldık. Oyun içinde zaman zaman gerginlikler oldu. Bir negatif yönümüz vardı. Bu da evimizde kazanamıyorduk, onu bu galibiyetle bitirdik. İki basamak birden çıktık. Gelecek hafta iki basamak inebiliriz de. Minimum hatayla yolumuza devam etmek istiyoruz. Bütün takımlarda taraftar sorunu var. Türkiye’nin genel yapısında bu var. Rize küçük bir şehir kapasitemiz belli. Eskişehir’in Adana Demir’in müthiş taraftarları var. Bizim taraftarımızda bu maçta biraz daha arttı. Bu devam edecektir. Bir şansızlığımız vardı kurban ve dualar bu takıma iyi geldi diyelim. Ama dua inanç önemli ama o zaman Suudi Arabistan takımı Dünya Kupasını alırdı. Bunu bu şekilde değerlendirmek sosyal medyada alay konusu olabilir. İyi bir galibiyet aldık. Kaçırdıklarımız var, gol pozisyonlarında biraz daha çalışmalıyız" dedi.
ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ
Maçın sonucunu hayal kırıklığı olarak değerlendiren Eskişehirspor Teknik Direktörü Michael Skibbe, “3-0 ardından hepimiz bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. İlk dakikalarda yediğimiz goller ve kırmızı kart bizi mağlubiyete sürükledi. İkinci yarıda ikili mücadelelerle savaşmaya çalıştık. Rakip ikinci devrede de bizden fazla pozisyona girdi. Rakibi tebrik ediyorum hak ederek kazandı. İlk on beş dakikada Rizespor’un ataklarını geçen hafta Beşiktaş gösterememişti. Lawal’ın kırmızı kartında oyuncu rakibe vurmak istemedi topu korumak istedi. Hakem yönünden bakarsak verilebilecek bir karttı, oyuncumuzu da suçlayamayız bilerek faul yapmadı” diye konuştu.
Maç sonrası Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan ise, ligde yukarı sıralara çıkmak adına önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. Kalkavan, emekli imamın yaptığı dua ile ilgili ise, “Galibiyette hocanın duasının katkısı mutlaka olmuştur” dedi.