Rönesans Holding Onursal Başkanı Bekir Ilıcak tarafından 2009 yılında kurulan Rönesans Eğitim Vakfı, Adana Optimum Outlet Alışveriş ve Eğlence Merkezi’ne gelen ziyaretçilere "Fıstık Çamı" fidanı dağıttı. Fidanlar vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılırken, bakımı konusunda da bilgiler verildi.
EV VE APARTMAN BAHÇELERİNE EKECEKLER
Alışveriş için geldikleri Optimum’dan evlerine fidanla dönen ziyaretçiler, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Vatandaşlardan bazıları fidanları evlerinin bahçesine, bazıları da apartmanlarının balkonundaki saksılara ekeceklerini belirterek, Rönesans Eğitim Vakfı ve Optimum yönetimine teşekkür ettiler.
HEM YEŞİL HEM KAZANÇLI
Optimum Outlet’te vatandaşlara dağıtımı yapılan fıstık çamı ağacı; yerine göre 20 metreye kadar boy atarak, manzarasıyla çevreye güzellik katması ve oksijen salımı yaparak havayı temizlemesinin yanı sıra büyük ekonomik değer de taşıyor. Ağaç, ortalama 8 yaşından itibaren ekonomik değerde fıstık vermeye başlıyor. İçeriğinde bolca, yağ asidi, protein, omega 3 ve 6, B, C vitaminleri ile karoten, çinko, demir, potasyum, magnezyum ve fosfor bulunan çam fıstığının 100 gramı 580 kalori değeri taşıyor. Çam fıstığı, piyasada kilosu 150-200 TL arasında satılıyor.