Fatih KARAÇALI / ADANA, () - ADANA'da yıkılan devlet hastanesine ait arazinin yanındaki boş trafo binası Recai Doğan, eşi ve 5 çocuğuna ev oldu. Kalacak yerleri olmadığı için trafo binasına yerleşmek zorunda kaldıklarını belirten Recai Doğan, uzatılacak yardım elini bekliyor.
Merkez Yüreğir İlçesi Seyhan Mahallesi'nde sağlık kompleksi yapılacağı için arazisi TOKİ'ye devredilen Adana Devlet Hastanesi'nin binası bir süre önce yıkıldı. Hastaneye enerji dağıtımı yapan trafo da işlevini kaybettiği için kaldırıldı, ancak binası kaldı. Trafoya, oturdukları 19 Mayıs Mahallesi'nde aylık kirası 200 lira olan evden bir ay önce çıkarılan Recai Doğan eşi ve 5 çocuğu ile yerleşti. Elektriği suyu olmayan, tuvalet ve odası bulunmayan boş trafonun yıkılmış olan duvarlarını branda ile kapatıp, yaşam mücadelesi veren Recai Doğan şunları anlattı:
"Aylık 200 lira kira ödediğim evden, ev sahibimiz, 'ben oturacağım' diyerek çıkarttı. Sanayi çarşısında hamallık yapıyorum. Ayda 500- 600 lira kazanıyorum. Bu parayla ancak karnımızı doyuruyoruz. Kiralar çok yüksek, bu yüzden ev kiralayamayınca buraya yerleştik."
KAYMAKAMLIK YARDIM YAPACAK AMA
Yüreğir Kaymakamlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan yardım yapılacağı sözü aldıklarını belirten Recai Doğan, "Kaymakamlık, ev bulup kira kontratını götürmemiz halinde yardım yapılacağını söyledi. Bulduğumuz evlerin sahibi ise parayı peşin istiyor. Ev tutacak paramız olmadığı için bir aydan beri burada yatıp kalkıyoruz. Madde bağımlılarının tacizlerine maruz kalıyoruz" dedi.
FOTOĞRAFLI