Burhan CEYHAN/ SÖKE (Aydın), () - AYDIN'ın Söke İlçesi'nde kurduğu konfeksiyon atölyesinde 8 ünlü markanın fason imalatını yaparak Çin, ABD ve Avrupa ülkelerine yollayan 40 yaşındaki Tamer Makaraç, memleketinde genç nüfusa istihdam sağlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Tamer Makaraç 1989 yılında Hollanda'da bir fabrikada 'ayakçı' olarak başladığı konfeksiyon işinde, şimdi 90 kişinin çalıştığı bir tekstil atölyesinin patronu. 5 yıl önce kurduğu atölyede ünlü markalara pantolon imalatı yaptıklarını belirten Malkaraç, hedeflerinin daha büyük olduğunu anlattıi.
Söke'ye bu atölyeyi açmasındaki nedenin genç nüfusa istihdam yaratmak olduğunu söyleyen Makaraç şöyle konuştu:
"1989 yılından beri bu mesleğin içerisindeyim. Hollanda'da 5 yıl bu sektörde ayakçı olarak çalıştım. Türkiye'ye döndükten sonra da bir süre İzmir'de tekstil işinde çalıştım. Ardından da memleketim olan Aydın'ın Söke İlçesi'nde kendi tesisimi kurdum. Ünlü markalar için pantolon dikiyoruz."
En büyük destekçisinin eşi ve 3 çocuğu olduğunu vurgulayan Tamer Makaraç, diktikleri pantolonları Çin, ABD ve çeşitli Avrupa ülkelerine yolladıklarını kaydetti.

FOTOĞRAFLI