Survivor konseyinde Acun Ilıcalı çok iddialı bir çıkış yaptı. Acun Ilıcalı Survivor ve Türk televizyon tarihinin en büyük ödülünün müjdesini verdi.
 
Acun Ilıcalı konseyde yaptığı açıklamada "Bundan sonraki ilk ödül oyununda Survivor ve Türk Televizyon tarihinde bir ilki yaşayacağız. Şimdiye kadar hiç verilmemiş bir ödül vereceğiz. Ödül hem Survivor tarihininin ilki hemde televizyon tarihinin ilki olacak. Güzel bir ödül sizi bekliyor." dedi
 
Survior büyük ödülünün ne olduğu belli oldu. Survivor Panorama'da yayınlanan bölümde oyun alanına sıfır model beyaz renk araçların girmesi yarışmacıları heyecanlandırırken gözlerine inanamıyorlar. Bu ödülü kaybeden takım moralmen uzun zaman bu oyunu unutamayacak.

Survivor ilk ödül oyununda Acun Ilıcalı kazanan takım yarışacılarının her birisine bir adet 0 km otomobil hediye ediyor. Survivor Büyük Ödülü gören yarışmacılar gördüklerine inanamadı. Berna Keklikler Survivor Büyük ödülü için, "Ağlasam mı? Gülsem mi? Yarıştığım bütün şeylere isyan mı etsem bilmiyorum." dedi Sabriye Şengül ise gözleri yaşlı bir şekilde, "İlk arabam olacak. Heyecanlıyım biran önce oyuna başlamak istiyorum." diyerek duygularını dile getirdi.