İstanbul, 24 Temmuz () - Merkez Bankası dolar depo faizini yarım puan indirdi. Savaş uçaklarının IŞİD hedeflerini vurmasının ardından 2.75 liraya dayanan doların hızlı tırmanışı frenlendi.

Merkez Bankası açıklamasında, "Yakın dönemde gözlenen küresel ve yerel gelişmeler nedeniyle bir hafta vadeli döviz depo faiz oranının ABD doları için yüzde 3.5’tan yüzde 3’e indirilmesine karar verilmiştir" denildi.

Sabah saatlerinde 2.7490 liraya kadar çıkan dolar, açıklamanın ardından 2.7400 liraya kadar gevşediktken sonra 2.74010 lira dolayında hareket etmeye başladı.

Bankaların yeni oranla 27 Temmuz 2015 tarihinden itibaren Merkez bankası'ndan bir hafta vadeyle borçlanabilecekleri de belirtileen açıklamada, "Gerekli görülmesi halinde ABD doları ve euro için söz konusu oranlar ayrı bir basın duyurusuna gerek kalmaksızın iş günlerinde sabah saat 9:30’da her iki yönde değiştirilebilecek ve ilan edildiği gün için geçerli olacaktır" denildi.

Koalisyon yerine erken seçim olasılığının ağır basmasıyla Perşembe gününü yüzde 3.55 düşüşle 78 bin 336 puandan tamamlayan Borsa İstanbul Endeksi, güne yatay başladı.