Samsun’un Kavak ilçesinde "Kavak ve Mahalleleri Kültür, Eğitim, Kalkındırma ve Yaşatma Derneği(KAVKANDER)” açılış töreni düzenlendi.
Kavak Belediyesi Mehmetpaşa Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi’ndeki iş hanı 5. katta gerçekleştirilen açılış törenine Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Ayyıldız, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Dernek başkanı Veysel Aydın yaptığı konuşmasında dernek olarak kültürel, eğitimsel, kalkınma ve yardımlaşma yönünden olumlu çalışmalar içerisinde bulunacaklarını dile getirdi.
Kavak’ta bulunan 55 derneğin merkezi Samsun’da bulunan KADEF’e üye olduğunu ifade eden Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Kavak ilçesinin böyle bir derneğe ihtiyacı olduğunu belirtti.
Sivil toplum kuruluşlarının önemine işaret eden Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Kaymakamlık olarak Kavak ve Mahalleleri Kültür, Eğitim, Kalkındırma ve Yaşatma Derneği’ne yardımcı olacaklarını ve destek vereceklerini söyledi.
Dernek açılışının ardından katılımcılara çeşitli yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.