SAMSUN (AA) - Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, kanalizasyon tesisi yapım çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Sarıcaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kavak'taki destek ve çalışmalarından dolayı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, SASKİ Genel Müdürlüğü ve çalışanlarına teşekkür etti.

İlçedeki kanalizasyonların açıktan Asar, Cevizlik ile Mert dere ve ırmaklarına aktığını belirten Sarıcaoğlu, şunları kaydetti:

"Buralar sineklerin üremesine uygun mikrop yuvasıydı. İnsan sağlığını olumsuz yönde tehdit ediyordu. Bu konuda pek çok şikayetlerde alıyorduk. Belediyemiz girişimleri sonucu Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü ilçemizdeki kanalizasyon çalışmalarını yoğun şekilde devam ettiriyor. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikaların sıvı atıkları da yine bu kanalizasyona bağlanacak. Mikrop yuvaları kurutulacak, şikayetler ortadan kalkacak."

Bu yıl içinde 10 kilometre uzunluğundaki hat döşeme çalışmalarının tamamlanacağını vurgulayan Sarıcaoğlu, kanalizasyon arıtma tesisinin de 2016 yılında yapılacağı açıklamasında bulundu.