“Türk Eczacılar Birliği 39. Dönem Merkez Heyeti 3. Bölgelerarası Toplantısı” Samsun’da yapıldı.
23- 25 Temmuz tarihleri arasından Sheraton Samsun Otel’de düzenlenen “Türk Eczacılar Birliği 39. Dönem Merkez Heyeti 3. Bölgelerarası Toplantısı” 54 eczacı odasından 400 eczacı ve eczacı çalışanının katılımıyla gerçekleşti. Samsun’da en son 30 yıl önce yapılan toplantı Karadeniz’de yapılan en büyük eczacılar odası organizasyonu olma özelliğini taşıyor. Toplantı kapsamında geçmiş dönemin inceleneceği, mesleki, güncel ve geleceğe ait konuların görüşüleceği, sosyal ve bilimsel açıdan mesleki ihtiyaç ve gelişmelerin araştırılacağı çalışmalar yapılacak. Konuşmacılar 3 gün boyunca eczacıların sorunları hakkındaki düşüncelerini panelde tartışacak.
Toplantının açılışına Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Türkiye Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, Samsun Eczacılar Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti, Denetleme Kurulu, Yüksek Haysiyet Divanı Üyeleri, 54 Eczacı Odası Başkanı ve yöneticileri katıldı.
“İLERLEYEN GÜNLERDE BİR AK PARTİ-CHP KOALİSYONU GÖZÜKÜYOR”
Organizasyonun Samsun için çok önemli olduğunu belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Bu toplantıyı burada düzenleme kararı alan TEB Başkanı’na ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Bu tarz toplantıların Samsun’da daha çok olmasını sağlamanızı sizden istiyorum. Biz de ev sahipliği yapmaktan gurur duyarız. Eczacılık alanında bir konuşma hazırlamıştım ama siyasi bir konuşma da yapacağım. Demirel Avrupa Parlamentosu’nda bir toplantıya gittiğinde ‘Sizin ülkenizde Kürtlere eziyet ediliyor’ diyorlar. O da ‘Sadece Kürtlere mi eziyet ediyoruz? Türklere de eziyet ediyoruz’ diyor. Türkiye’de bazı insanların ezildiği, sömürüldüğü tartışmaları hep yapılır. Bu ülkede her kesim bir dönem bir cendereden geçmiş oluyor. İnşallah demokratik kurallar, demokratik işleyiş daha sağlıklı bir zemin oluşturur ve bu bahsedilenler azalır. Ülkemiz çok zor bir coğrafyada yer alıyor. Diyarbakır’da yeni bir saldırı oldu. Maalesef yine 2 polisimiz hedef alındı. Biri şehit oldu, biri ağır yaralandı. Yine Şanlıurfa’da 2 polisimiz evinde şehit edildi. Adıyaman’da bir askerimiz şehit edildi. Suruç’ta 32 fidanımız maalesef öldürüldü. Böyle bir ülkede yaşıyoruz ama bütün bu olanlara rağmen birbirimize kenetlenmemiz lazım. Bu biraz daha güçlenerek devam ediyor. İlerleyen günlerde bir AK Parti-CHP koalisyonu gözüküyor. Öyle gözüküyor ki bu gerçekleşirse eczacıların sorunları belki daha hızlı bir şekilde çözülür” dedi.
“BU TOPLANTILAR ŞEHRİN TANINIRLIĞININ ARTMASI AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”
Toplantının Samsun’un tanıtılması açısından çok önemli olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Bu toplantının Samsun’da yapılacak olmasının amaçlandığında duyduğum memnuniyeti Onur Ferhat Karacan Beye söylemiştim. Onlar da benden aldıkları destekle bu toplantıyı Samsun’da yapmaya cesaretlendiler. Hangi sivil toplum kuruluşu olursa olsun Samsun’da buna benzer geniş katılımlı bir toplantı organize ettiğinde bana göre bizim ev sahipliğinin en güzel örneğini ortaya koymamız gerektiğini düşünüyorum. Yerel yönetim olarak bu işleri organize edenleri asla yalnız bırakmamamız lazım ve şehrimizin tanıtılması için bunun bir fırsat olduğunu düşünmemiz gerektiğine inanıyorum. O bakımdan Sayın Valimiz de burada bizimle beraber toplantıda olmayı tercih ettiler. Açılış konuşmaların ardından panelde de konuşmacılar olacak. Onlar da mesleki sorunları ve öngörüleri konuşacaklar. Bu toplantının sonuçları itibariyle Türkiye’de bundan önce yapılmış bölgelerarası toplantılardan çok daha büyük ses getiren bir toplantı sonuçları ortaya koyacağına yürekten inanıyorum” dedi ve Samsun’u tanıtarak sözlerine son verdi.
Samsun’daki ortamı çok beğendiğini belirten Türkiye Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, “Hepiniz toplantıya hoş geldiniz. Samsun Eczacılar Odası etkin, dinamik ve çalışkan kadrosuyla mesleğimiz için göz doldurucu çalışmalara imza atıyor ve atmaya devam ediyor. Bu toplantının eczacılık mesleği açısından herkes tarafından olumlu geçmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
30 yıl sonra aynı toplantıyı Samsun’a getirdiklerini belirten Samsun Eczacılar Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, “Bu toplantının burada olması bizim için çok önemliydi. Bölgelerarası toplantıları 2 yıl boyunca 3 defa yapılıyor. Bir önceki bölgelerarası toplantı Samsun’da 30 sene önce yapılmıştı. Bu toplantıyı tekrar Samsun’da yapmaktan dolayı gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.