Uğur Demirkirdı-Mustafa Akın-Düzce- 

Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Josef de Souza, yeni sezon hazırlıklarının yapıldığı Topuk Yaylası'nda kendisini sarı-lacivertli takıma bağlayan sözleşmeye imza attı.

Sportif Direktör Giuliano Terraneo'nun katılımı ile 4 yıllık sözleşmeye imza attıktan sonra açıklamalarda bulunan Souza, Fenerbahçe'nin oyuncusu olmaktan dolayı çok mutluyum. Daha önce burada oynayan çok sayıda arkadaşım olmuştu. Fenerbahçe'de daha önce oynamış ve oynamakta olan arkadaşlarım burayla ilgili olumlu görüşler bildirdiler. Buranın büyüklüğünü anlattılar. Ben eminim ki Fenerbahçe tercihi benim için çok güzel bir seçim oldu. Umarım Fenerbahçe'nin kupalar kazanmasına yardımcı olurum" dedi.

Fenerbahçe Sportif Direktörü Giuliano Terraneo ise, "Benim için yeni olmayan bir transferi açıklamak için buradayız. Bir süredir takımla çalışıyor. De Souza gibi bir oyuncuyu burada görmekten, iyi tanıtmaktan çok mutluyum. Belli bir zaman aldı bizim için bu oyunculu buraya getirmek. Sonuçta böyle bir büyük bir oyuncunun bizimle beraber olduğu için çok mutluyum. Hem bizim idari anlamda hem teknik heyetimizin çok fazlasıyla istediği bir oyuncuydu. De Souza'yı aramızda görmekten çok mutluyuz. Bizim için onun transferinin başarı olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

GİULİANO TERRANEO: " FENERBAHÇE'YE SIRADAN OYUNCULAR GETİRMEDİK"

Terraneo, Fenerbahçe'ye sıradan oyuncular getirmedikleri, kaliteli oyuncuları takıma dahil ettiklerini belirterek,"Geleceğe yönelik planımız şu ana kadar yaptığımız işler iyi bir şekilde yürüsün yaptıklarımız işlesin buradaki akış iyi bir şekilde devam etsin. Oyunculara ve hocalarımıza yardım edelim .Ben bunu yapmaya çalışacağım. Buraya getirdiğimiz oyuncular kıymetli oyuncular. Sıradan oyuncular getirmedik. Buraya gerçekten 'insan olan adamlar' getirdik. O yüzden yardımcı olmaya çalışacağız onlara" dedi.



JOSEF DE SOUZA: "BURAYA GELMEDEN ÖNCE KONUŞTUĞUM TEK KİŞİ ALEX DE SOUZA"

Sarı-lacivertli takıma katılmadan önce Alex de Souza ile konuştuğunu ve övgü dolu sözler aldığını söyleyen Souza, "Fenerbahçe'ye transferim öncesi konuştuğum tek kişi Alex de Souza idi. Ne Alex Telles ne de Fernandao ile konuştum. Fenerbahçe için büyük işler yapmış birçok insanın idol olarak gördüğü bir isim Bana Fenerbahçe ile ilgili harika bilgiler verdi. Fenerbahçe'ye kesinlikle gelmemi söyledi. Kulüple ilgili çok olumlu bilgiler verdi. Övgü dolu sözler kullandı, Eğer transferin gerçekleşirse senin için büyük bir adım olur dedi bana. Ben de gerçekten buraya gelmeyi kesinlikle kafama koydum. Burada olmaktan çok mutluyum. Umarım birlikte başarıya ulaşabiliriz" ifadelerini kullandı.

"BREZİLYA'DA SEZONUN BAŞLAMASI BENİM İÇİN AVANTAJ OLACAK"

Bugüne kadar fiziksel bir sorunla karşılaşmadığını ve Brezilya'da sezonun başlamasının kendisi için avantaj olduğunu belirten Josef de Souza, "Fiziksel sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Futbolda yeni değilim 26 yaşındayım, bugüne kadar hiçbir fiziksel sorun yaşamadım. Bu sene de böyle bir sorun yaşayacağımı düşünmüyorum. Hiçbir zaman uzun süre sahadan uzak kalmak zorunda olduğum bir sakatlık yaşamadım. Burada da böyle bir korkum yok. Daha iyi de olduğunu düşünüyorum sezonun başlaması. Maç oynayarak buraya gelmiş olmamın maç formumu kazanmış bir şekilde geldim. Ben neler yapabileceğimi biliyorum. Bu formumla takıma katkıda bulunabilirim" dedi.

"ORTA SAHADA HER İKİ POZİSYONDA GÖREV ALABİLİYORUM"

Souza, orta sahada her iki pozisyonda görev alabildiğini belirterek, "İleriye dönük hem de defansif anlamda da oynayabiliyorum. Porto'da Pereira ile çalıştığımız dönemde daha defansif bir orta saha şeklinde oynuyordum. Topal'ın yaptığı işi gayret gösteriyordum. Ama Sao Paola'da daha fazla hücuma katkıda bulunuyor daha önde oynuyordu. Hocamız beni nerede kullanacağına karar verecek. Ben bu konunda rahatım, hocamız ne karar verirse saygı duyacağım. Ben takıma faydalı olmaya çalışacağım" şeklinde konuştu.

"HOCAMIZ KALİTEMİ VE POTANSİYELİMİ BİLDİĞİ İÇİN BENİMLE TEKRAR ÇALIŞMAK İSTEDİ"

"Porto'da oynarken başarılı olmadığım bir dönem yaşadım" diyen Souza, "O zaman şu anda Manchester City forması giyen Fearnando oynuyordu. İlk 11'de hep o oynuyordu. Hocamız tercihini ondan yana kullanıyordu. Ben dışarıda kalmak zorunda kalıyordum. Ama Brezilya'ya gitmek istedim ama Pereira beni bırakmak istemedi. Çünkü kalitemi ve potansiyelimi neler yapabileceğimi biliyordum Ama ben Brezilya'ya dönerek kendimi bulmak istiyordum. O nedenle Brezilya'ya döndüm. Ama hocamız kalitemi ve potansiyelimi bildiği için benimle tekrar çalışmak istedi. Beni buraya getirdi" ifadelerini kullandı.

"DÜNYA STANDARDINDA BİR TESİS"

Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesisleri'nin dünya standartlarında olduğu belirten Josef de Souza, "Çok farklı bir tesis. Dünya standardında bir tesis belki de dünyanın en güzel tesislerinden iri. Başka kulüplerde çalıştım, ama bu tesis gerçekten en iyilerinden biri. Bize her türlü imkan sunulmuş durumda. Bu kadar güzel olmasa yurtdışında bu kadar yankı bulmazdı"dedi.