Ekrem ÇAĞLAR/ SALİHLİ,(Manisa),() - MANİSA'nın Salihli İlçesi Belediye Başkanı Zeki Kayda, Gölmara İlçesi'nde, geçtiğimiz pazartesi günü hayatını kaybeden 15 tarım işçisinin ailelelerini ziyaret edip, 5'er bin TL yardımda bulundu.
Gölmarmara İlçesi'nde Süt Tankeri ile açık kasa kamyonetin çarpışmasını sonucu hayatını kaybeden 15 tarım işçisinin evlerini mahalle muhtarı ile birlikte tek tek ziyaret ederek acılarını paylaşan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, ailelere 5'er bin lira yardımda bulundu. Salihli'nin haftanın ilk gününe acılı şekilde uyandığını ifade eden Belediye Başkanı Zeki Kayda "Ekmeklerini kazanmak için yola çıkan 15 kardeşimizi katliam gibi bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Bu olan Salihli adına, Çökelek Mahallesi ve aileleri adına çok üzücü bir olay, hepimizin tekrar başı sağ olsun. Bizde Salihli Belediyesi olarak bu acıyı nasıl hafifletiriz deyip, çalışmalarımızı ekiplerimizle birlikte başlattık" dedi.
AİLELERİMİZİN ELLERİNDEN TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Salihli Belediyesi olarak kazada hayatını kaybeden ailelerin ellerinden tutmaya devam ettiklerini vurgulayan Başkan Kayda şunları söyledi: "Belediyemizin fonlarından muhtarımızın da uygun gördüğü miktar olan her aileye 5'er bin lira katkı sağlayalım dedik. Bu katkı onların hiçbir acısını dindirmeyecek ama böyle bir zamanda hem sosyal belediyeciliğin, hem de Türk toplumunun örf ve adetlerini yerine getirebilmek için bunu uygun gördük."
Pazar günü akşamı Çökelek Mahallesi'nde akşam hayır yemeği verileceğini belirten Başkan Kayda "Bizim kültürümüzde taziye çok önemli. Kazada hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerin acılarını paylaşıyoruz ve başsağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun. Salihli'mizin başı sağ olsun. Allah Salihli'mize ve ülkemize böyle acılar yaşatmasın" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI