AMASYA (AA) - Merzifon Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliğince ilkokul 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerine yönelik "Kurala Uy, Hayata Doy" projesi kapsamında trafik eğitimi veriliyor.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü İsa Ertatlı, yaklaşık 2 bin öğrenciye trafik eğitimi verdiklerini belirterek, "Projeyle ilçemizde eğitim öğretim gören ilkokul öğrencilerimize sürücülükte yapılan hataları uygulamaları olarak gösteriyoruz. Kurallara uymanın gerekliliğini göstermek ve kuralları sevdirmek için çocuklarımızı getirip pistte trafik eğitimi veriyoruz" dedi.

Çocuklara erken yaşta trafik kurallarını öğretmeye çalıştıklarını dile getiren Ertatlı, "Bugünün küçüklerinin ilerinin bilinçli sürücüleri olmaları için bu çalışmaları yapıyoruz. Çocukların şu an tam olarak gördüklerini kavrama zamanları. Bir defa yayalara yol vermeyi beyinlerine yerleştirecekler. Trafikte yayalara saygılı araç kullanacaklar. Araçların takip mesafesini kollayacaklar. Hıza riayet edecekler. Çocuklarımız böyle küçük yaşta trafik kurallarını kavrayabilecek ve ileriki yaşamlarında da uygulayacak" diye konuştu.