Aliağa İlçe Müftüsü Enes Müslümoğlu, 11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte fitre miktarları, İzmir’in Aliağa ilçesinde hizmet veren cami sayıları ve bu yılın Ramazan teması olarak belirlenen ’iyilik’ konuları hakkında bilgiler verdi.
Bu yılın Ramazan temasının ’Vakit İyilik Vakti Bu Ramazan ve Her zaman’ mesajıyla ’İyilik’ olarak belirlendiğini dile getiren Müslümoğlu şöyle konuştu:
"Konu çerçevesinde kişinin kendisine, ailesine, akrabalarına, komşularına, uzak ve yakın Müslüman kardeşlerine, mültecilere, sokak çocuklarına, yetimlere, yaşlılara, bütün insanlara kısacası hangi coğrafyada olursa olsun insana, eşyaya ve tabiata iyilik yapmayı teşvik eden çalışmalar yürütülecek, iyilik çeşitleri, kapsamı, ilkeleri ve amacı etraflı bir şekilde ele alınacaktır. Bir din ve medeniyet olarak İslam’ı anlamak, anlatmak ve yaşamak istediğimizde karşımıza çıkan temel kavramlardan birisi de hiç şüphesiz, ’iyilik’tir. Son dinin iyiye ve iyiliğe dair ne kadar derin bir bakış açısına sahip olduğunu fark etmek için onun söz dağarcığında yer alan kavram haritasına ve zengin anlam dünyasına bakmak yeterlidir. Herkes iyilik yaparsa biz de yaparız, herkes zulmederse biz de zulmederiz, diyen ilkesiz kimseler olmayın. Aksine kendinize iyilik yapanlara karşı iyilik yapmayı, kötülük yapanlara karşı ise zulmetmemeyi ilke edinin."
Ayrıca bu sene en düşük fitre miktarının 11,50 TL olduğunu söyleyen Müslümoğlu, hadislerde belirlenen nisap miktarların altında 80,18 gram veya bunun tutarında para veya ticaret malı, 40 koyun veya keçi, 30 sığır, 5 deve olduğu bilgisini verdi.