BAYBURT (AA) - Bayburt Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti (MÜS-DER) Başkanı Adil Kacır, " Bayburt halkı olarak Türkmen kardeşlerimizle evlerimiz, sıcak yuvalarımız dahil, her şeyimizi paylaşmaya hazırız" dedi.

Kacır, Türkiye'deaki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra komşu ülkelerden milyonlarca Suriyeli, Iraklı, Afganistanlı, Somalili, Mısırlı, Yemenlinin ülkelerindeki savaş, zulüm ve açlıktan dolayı Türkiye'ye geldiğini belirterek, "78 milyon insanımız, güçleri ve imkanları ölçüsünde sofralarını, battaniyelerini, sobalarını, paltolarını, mantolarını velhasıl her şeyini üşüyen kardeşleriyle paylaşıyor" ifadesini kullandı.

"Suriye'de beş yıldır devam eden iç savaş sebebiyle kardeşlerimizin yaşam şartları Rusya'nın da müdahalesiyle daha da vahim bir duruma girdi" diyen Kacır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle stratejik öneme sahip olan Hatay'ın güneyindeki Bayırbucak Türkmen bölgesine günlerdir Rusya'nın çok yoğun şekilde havadan bomba yağdırmasıyla Türkmen kardeşlerimiz zor günler yaşıyor. Canları pahasına topraklarını, namuslarını koruyorlar. Evlerini, barklarını terk eden kardeşlerimiz, mevsim şartlarının ağırlaştığı ve soğuk havaların hissedildiği bugünlerde çoluk-çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı topyekun olarak büyük bir dram yaşıyorlar. Yardımlaşmayı içselleştirmiş, mazlum ve mağdurun yanında olmayı ilke edinmiş bir topluluk olarak bizler, yıllar önce Van depremi sonrası yaptığımız çalışmanın bir benzerini de Türkmen kardeşlerimiz için yapacağız. Yardım gönüllüsü ekiplerimiz sınırın sıfır noktasında Suriyeli ve Türkmen kardeşlerimizle iletişim halinde. İkna edebildiğimiz aileleri Bayburt'a getirip kiralayacağımız ve her türlü ev eşyasıyla donatacağımız mekanlarda tüm ihtiyaçlarını karşılayarak misafir etmek istiyoruz."

Kacır, şu ana dek iletişim kurdukları kişilerin vatanlarını terk etmek istemediklerini ifade ederek, "Ancak kış şartları nedeniyle farklı sonuçların ortaya çıkacağını dikkate alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bayburt halkı olarak Türkmen kardeşlerimizle evlerimiz, sıcak yuvalarımız dahil, her şeyimizi paylaşmaya hazırız. Halkımızı kardeşlerimize, dua ve desteklerini esirgemeden dayanışma ve yardımlaşmaya davet ediyoruz" diye konuştu.