SAMSUN (AA) - Samsun'da, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 18. Devlet Türk Süsleme Sanatları Yarışması'nın ödül töreni ve sergisi yapıldı. 

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören Samsun Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği topluluğunun konseri ile başladı. 

 Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç, burada yaptığı konuşmada, yarışmanın galasının önceki yıllarda Ankara'da yapıldığını, ancak bundan sonra farklı illerde gala yapmayı planladıklarını söyledi. 

Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Tokaç, şunları kaydetti:

"18. Devlet Türk Süsleme Sanatları Yarışması ve Sergisi'nde toplam 311 eser arasından 85 tanesi sergilenmeye ve ödüle layık görüldü. Hüsn-i hat, tezhip, minyatür, çini deseni, ebru, kalemişi ve katı dallarında ödül kazandığını ifade etmek istiyorum. Toplam 128 bin Türk Lirası ödülle ödüllendirilmişlerdir. Bir kadim mirasa sahip olduğumuzu bahsederiz de, onun bugüne taşınması ve bizden sonrakilere nakledilmesi hususunda üstümüze düşeni yapmazsak bizden sonrakiler bize dua yerine başka şeyler söylerler."

Ödüle layık görülenlere başarılarının devamını dileyen Tokaç, ödül töreni sonrası açılışı yapılacak serginin 11 Aralık'a kadar görülebileceğini sözlerine ekledi. 

Vali İbrahim Şahin ise "İmkan verilince insanlarımızın ne kadar güzel şeyleri ortaya koyduğunu görüyoruz. Bu vesileyle yarışmaya katılanları kutluyorum. Çünkü böyle bir yarışmaya girmek bile belli bir meziyet gerektirir" dedi.

Konuşmaların ardından 6 branşta düzenlenen yarışmada dereceye girenlere başarı ödülleri verildi. Tören sonrası protokol üyeleri aynı binada eserlerin gösterildiği serginin açılışını gerçekleştirdi.