Efeler Ziraat Odası 2. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut Oda Başkanı Rıza Posacı güven tazeledi.
Efeler Ziraat Odası 2. Olağan Genel Kurulu oda hizmet binasında yapıldı. Genel kurula AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, ilçe ziraat odası başkanları ve oda delegeleri katıldı.
Divan başkanlığını Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ın genel kurulda konuşan Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, “Ziraat Odası’nda 2007’den beri başkanlık yapıyorum. Benim için önemli olan tarımdır. Benim geçim kaynağım tarım. Yıllardır tarımın bütün dallarında üretim yapmaktayım. Bazı yayın organlarında, ‘Aydın’da hayvancılık ölüyor, ziraat odalarından ses çıkmıyor’ diye yazılar çıkmış. ‘Ziraat odaları Ak Parti’ni arka penceresi oldu’ denilmiş. Benim dönemimde hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadık. Burada her partiden arkadaşımız var. Biz çiftçinin menfaat örgütüyüz. Hayvancılığa yaptığımız destekleri arttırdık. Şu an bu konuda istikrar varsa bu konuda çalıştığımızdandır. Tarım için, çiftçiler için haftada iki kez Ankara’ya gittiğim bile oldu. Önümüzdeki süreçte Aydın için önemli gelişmeler var. Ben Ziraat Odaları Birliği’nde yedek üyeyim. Türkiye’de 700’ün üstündeki oda içerisinden ilk 11’deyiz. İlk 10 asil üye, 11. sırada ben varım. İkinci başkan seçimi kaybetti. Burada Aydın için bir şans oluştu. Benim sizden alacağım destekle, Ege’nin sorumlusu olma şansımız var. Burada birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Sizler bize güç verin ki sesinizi daha ileriye taşıyayım” dedi.
Sağlıklı demokrasilerde sivil toplum örgütlerinin önemli bir görevi üstlendiğine işaret eden AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem de, “Sivil toplum örgütleri toplumun sorunlarıyla A’dan Z’ye ilgilenmesi lazım. Bu noktada ilerliyoruz fakat arzuladığımız hedefe ulaşamadık. Bizim gibi ülkelerde siyasi partiler çok ön plana çıkıyor. Avrupa’ya bakın ya da ABD’ye seçimler olur ama bizdeki kadar ses heyecan olmaz. Siyaset çok ön plandadır, hatta STK’lar da siyasetin çoğu zaman bir argümanı hale gelir. Arzulanan durum sivil toplum, sivil toplum olmanın gereğini yerine getirmesi lazım. Siyasilerden sorunlara çözüm isteyecek fakat hiçbir zaman STK’lar siyaset kurumunun arka bahçesi olamaz. Hele ki odalar. Politik kaygılara odayı alet etmemek gerekiyor. Dengeyi tutturmak çok önemli. Rıza Posacı, siyasetin içinde olmasına rağmen, hem dengeyi tutturması, hem ziraat mühendisi olup aynı meslek içinde olmasından dolayı bu işi yaşayarak bugüne geldiği için bugüne kadar dengeli bir şekilde götürdü. Umarım bundan sonra da aynı şekilde devam eder” diye konuştu.
Genel kurulda yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Genel kurulda mevcut Başkan Rıza Posacı başkanlığında hazırlanan liste ile Mustafa Erdal Çıldır’ın hazırladığı ikinci liste yarıştı. Çıldır’ın yönetim listesine yazdığı 42 üyeden 27 kişi, “İsteğim dışında listede ismim yer almakta” diyerek, isimlerinin iptalini istedi.
Saat 17.00 itibariyle sandıkların kapanmasının ardından oy sayımına geçildi. Kullanılan oyların 73’ünü alan Rıza Posacı, yeniden Efeler Ziraat Odası başkanlığına seçildi. Posacı’nın rakibi Mustafa Erdal Çıldır ise sadece 9 oy alabildi.
YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ
Rıza Posacı’nın güven tazelediği olağan genel kurulda 21 asil ve 21 yedekten oluşan 42 kişilik yeni meclis oluşturuldu. Meclis üyeleri genel kurulun ardından yaptıkları ilk toplantıda yeni yönetimi belirledi. Rıza Posacı başkanlığında oluşan Efeler Ziraat Odası yeni yönetiminde şu isimler yer aldı: Mehmet Kendirlioğlu, Asım Yaşar, Suat Uğurlu, Mustafa Altınok, Ali Fuat Çetin ve Ergün Tekin. Yedek Üyeler ise Enver Savaş, Faik Yıldırım, Hasan Elgün, Coşkun Yüksel, Ekrem Sayalan, AliÇağırıcı ve Mutlu Toker.