Cafer ELMAS/BİLECİK, () - TİYATRO sanatçısı Nejat Uygur, ölümünün 2'nci yılında Bilecik'de düzenlenen Ulusal Tiyatro Festivali'nde anıldı. Festivalde Nejat Uygur'un eşi Nejla Uygur ile çocukları Süheyl ve Behzat Uygur, 'Marko Paşa' oyununu sahneledi. Oyunun ardından davetlilere helva ikram edildi.
Bilecik Belediyesi tarafından 18-29 Kasım tarihleri arasında düzenlenen '10'uncu Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali' başladı. Festivalin başlaması nedeniyle dün akşam Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde tören düzenlendi. Törende konuşan Bilecik Belediye Başkanı Ak Parti'li Selim Yağcı 10 yıldan bu yana düzenledikleri festival ile tiyatroyu, tiyatro ustalarını ve tiyatro severleri bir araya getirdikleri için mutlu olduklarını söyledi. Belediye Başkanı Selim Yağcı 18 Kasım 2013 tarihinde yaşamını yitiren Nejat Uygur'un eşi Necla Uygur'a 'Kristal Çınar' ödülü verdi. Necla Uygu ödülü alırken duygulu anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadı. Nejat Uygur'un oğlu sanatçı Behzat Uygur törende "Çok güzel bir ortam. Nejat babanın hep istediği gibi yapıyoruz. O, 'Beni hep tiyatro sahnesinde anın', 'beni hep gülümseyerek anın' derdi" diye konuştu.
Davetlilerin Nejat Uygur maskesi taktıkları törende Nejat Uygur ile ilgili kısa slayt gösterimi yapıldı. Gösterim ardından Nejla Uygur ile oğulları Behzat Uygur ve Süheyl Uygur'un da yer aldığı 'Marko Paşa' adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Tiyatro gösteriminden sonra da Nejat Uygur'un 2'nci ölüm yılı nedeniyle davetlilere irmik helvası ikram edildi. 10'uncu Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali'nde 2'si çocuk tiyatrosu olmak üzere 12 tiyatro oyununun sahneleneceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI