"Bu seçimin kaybedeni sadece terörden beslenenler, 'hayır' siyaseti yapanlar ve blok siyaseti yapanlar"

"Seçim beyannamemizdeki sözleri tek tek hayata geçireceğiz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Bizim vadettiğimiz aydınlık Türkiye'de, bizim vadettiğimiz yeni Türkiye'de terör belasından tamamen kurtuluncaya kadar mücadelemiz devam edecek" dedi.

Samsun'un Alaçam ve 19 Mayıs ilçelerine teşekkür ziyaretinde bulunan Karaaslan, yaptığı açıklamada 1 Kasım seçiminde milletin kendilerine verdiği desteğin çok önemli olduğunu ve milletin AK Parti'ye oy vererek Türkiye'nin önünü açtığını belirtti.

Bazı karanlık odakların aslında kendilerinin önünü değil, Türkiye'nin önünü kapatmayı amaçladığını ifade eden Karaaslan, "O nedenle AK Parti'yi yıpratmaya, AK Parti'yi tek başına iktidar olmaması için büyük bir mücadele vermeye, hiç 'bir araya gelmez' denilen, hiç 'dünya görüşleri ve yaşam tarzları birbirine uymaz' denilen karanlık odaklar el ele verdi ve kirli bir oyun içine girdi. Terörden destek alanlar ve bu yolda kanlı eylemler yapanlar oldu. Bu yolda çok canımızı kaybettik, çok şehit verdik" diye konuştu.

Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Karaaslan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İnşallah bizim vadettiğimiz aydınlık Türkiye'de, bizim vadettiğimiz yeni Türkiye'de terör belasından tamamen kurtuluncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Bu konuda çok kararlıyız. Bu konuda seçim sonucu ne olursa olsun mücadelemize devam edeceğimizin kararlılığını gösterdik."

- "Türkiye'nin umudu yeşerdi"

1 Kasım seçimiyle beraber Türkiye'nin önünün açıldığını vurgulayan Çiğdem Karaaslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Her şeyden önce Türkiye'nin umutları yeşerdi. Biz, 2 Kasım sabahı daha aydınlık bir Türkiye'de buluşmayı dilemiştik. Allah'a şükür 2 Kasım sabahı daha aydınlık bir Türkiye'de uyandık. Bize oy veren vermeyen herkesin mutlu olduğunu çevremizde gözlemliyoruz. Çünkü bu seçimin kaybedeni yok. Bu seçimin kaybedeni sadece terörden beslenenler, 'hayır' siyaseti yapanlar ve blok siyaseti yapanlar. Bu seçim sonuçlarında onlar kaybeden oldu ama vatandaşımız hangi partiye oy verirse versin tüm vatandaşlarımız  78 milyon kazandı. Çünkü Türkiye'nin önü açıldı. Türkiye bundan sonra çok önemli bir döneme imza atacak." 

- "Zaferden dönenler yorgun olmazlar"

Seçimin hemen arkasından AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Merkez Yürütme Kurulu'nu toplandığını anımsatan Karaaslan, "Bunu niye yaptık. Çünkü zaferden dönenler yorgun olmazlar. Yorulmak, dinlenmek ve vakit kaybetmek gibi lüksümüz asla olmadı. Vatanımız milletimiz bizden iş beklediği için, milletimiz artık, 'iş başına geç' dediği için biz bu sorumluğun farkındayız ve hepimiz bu sorumluluğu omuzlarımızda hissediyoruz" diye konuştu.

Seçim beyannamesinde verilen sözlere "vaat" demek istemediğini belirten ve onları tutacakları söz olarak niteleyen Karaaslan, şunları söyledi:

"Verdiğimiz bu sözleri en kısa zamanda hükümet programı olarak somutlaştıracağız, yol haritamızı oluşturacağız ve hepsini tek tek hayata geçireceğiz. Zaten bugüne kadar ne söylediysek yaptık ve hep sözlerimizin arkasında olduk. Yani AK Parti projelerin, hedeflerin ve reformların partisidir. Böyle olduğunu bu seçimde de göstermiştir."