TRABZON (AA) - Ortahisar ilçesine bağlı Kireçhane Mahallesi muhtarı Ahmet Altun, mevcut suyun mahallenin ihtiyacını karşılamadığını belirterek, "Acil olarak daha fazla suya ihtiyacımız var" dedi.

Mahalle sakinlerinden bir grup, yaşanan su sorununu kamuoyu ile paylaşmak amacıyla çay ocağının bahçesinde bir araya geldi. Muhtar Altun, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 600 hanenin bulunduğu mahallenin en büyük probleminin su olduğunu söyledi.

Su sorununun geçen yıllarda da yaşandığını ifade eden Altun, "Fakat bu yıl daha çok sıkıntı yaşadık. Sorunumuzun çözülmesi için TİSKİ'ye başvurduk. Talepte mevcut olan bir su depomuz var. Onun yeniden ihalesini yapacaklar. Amaç depo yapmak değil çünkü bizim suyumuz yok" diye konuştu.

Altun, mahallenin içmesuyu ihtiyacının Karakaya içme suyundan ve kaynak sulardan karşılandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Mahalleye verilen su miktarı yeterli değil. Şehir şebeke suyundan alternatif olarak ikinci suyun daha gelmesi lazım. Mevcut su mahallenin ihtiyacını karşılamıyor. Acil olarak daha fazla suya ihtiyacımız var. Suyu 3 bin 500 kişi kullanıyor."