Kayseri’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtına bırakılmasıyla başladı. Çelenk törenine katılan ilk ve ortaokul öğrencileri kar yağışı ve soğuk havanın etkisiyle zor anlar yaşadı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri kapsamında, Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Büstüne İl Milli Eğitim Müdürü tarafından çelenk bırakıldı. Kurum müdürleri ve daire başkanlarının katıldığı törende, ilk ve ortaokul öğrencileri de hazır bulundu. Tören alanına katılan öğrenciler soğuk hava ve kar yağışına hazırlıksız yakalanınca zor anlar yaşadı.
Tören sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, günün anlam ve önemine vurgu yaparak, çocukların her dönemde el üstünde tutulması gerektiğini ifade etti.
“BAYRAK SEVGİSİNDEN BİZE BİR ŞEY OLMAZ”
Törene öğrenci olarak katılan ortaokul öğrencisi Akif Yılmaz, törende üşüdüğünü fakat bayrak sevgisinden dolayı soğuğu hissetmediklerini belirtti. Yılmaz, ”23 Nisan gibi bir günü bize atfettiği için Ulu Önder Atatürk’e teşekkür ediyoruz. Törende üşüdük ama bayrak sevgisinden dolayı bize bir şey olmaz”dedi.