Cizre Belediyesi, Ramazan ayının başlaması ile birlikte ilçede 300 kişinin orucunu açabileceği iftar çadırını açtı.
Cizre Belediyesi, Dörtyol Kavşağı Cumhuriyet Parkı’nda 300 kişilik iftar çadırı kurdu. Belediye, Cumhuriyet Parkı’nda kurduğu iftar çadırıyla Ramazan ayı boyunca günde 300 kişiye hizmet verecek. İftar çadırında belediye personeli ve belediye meclis üyeleri görevlendirilirken, dağıtılacak yemeklerin ise her gün hijyenik açıdan kontrolleri yapılıyor.
Kürtçe ve Türkçe "Ramazan ayı tüm halkımıza kutlu olsun" yazılı pankartların asıldığı iftar çadırında, Ramazan ayı boyunca yoksul, dışarıdan gelen işçiler ve şoförleri de hesaba katan Cizre Belediyesi, günde 300 kişiye iftar yemeği verebilecek kapasitede yemeği hazır hale getiriyor.
İftar çadırındaki çalışmaları bizzat yürüten ve yapılan yemekleri yerinde kontrol eden Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, çadıra gelenlere elleriyle yemek dağıtıp, daha sonra da vatandaşlarla iftarını açtı. Ramazan ayının bütün insanlara hayır getirmesini temenni eden İmret, "Ramazan ayı münasebeti ile biz bu iftar çadırını açtık. Bu iftar çadırını açmamızdaki amaçlardan biri de halkımızın hayır duasını almaktır. Biz değerli Cizre halkının evlerinde yemeklerini yapıp iftarlarını açtıklarını biliyoruz. Ancak ilçemizin uluslararası karayolu üzerinde olması ve çevre illere giden yol güzergahı bulunmasından dolayı buradan çok sayıda insan geçiyor. Bunun bilincinde hareket ederek iftar çadırını Dörtyol Kavşağı’nda açarak, ilçemizden geçen şoförlerin, insanların ve evlerine yetişemeyen vatandaşlarımızın burada iftarlarını açmasını amaçlıyoruz" dedi. İmret, Ramazan boyunca hizmet verecek olan iftar çadırında günde üç çeşit yemeğin yanında tatlı, ayran ve su ikramı yapıldığını söyledi.
Belediyenin açmış olduğu iftar çadırında iftarını açan vatandaşlar ise, her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan’da da fakir vatandaşları unutmayıp insanlara sıcak yemek dağıtan Cizre Belediyesi’ne ve çalışanlarına teşekkür ettiler.