Adıyaman’da faaliyet gösteren birçok STK bir araya gelerek, Mursi hakkında verilen idam cezasına tepki gösterdi.
Adıyaman Demokrasi Parkı önünde gerçekleştirilen protesto gösterisine, AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yapılan basın açıklamasını okuyan İHH Adıyaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş, “Bu faşist darbeye karşı çıkan Müslüman Mısır halkı, Mısır’ın dört bir yanından meydanlara inerek tamamen sivil ve pasif direniş sergilemiş, Mısır halkına cunta güçleri tarafından ateş açılmak suretiyle binlerce insan katledilmiştir. Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve İhvan yöneticilerine verilen idam kararları kukla mahkemenin yargılama amacına bakıldığında şaşırtıcı olmasa da, bu apaçık zulme karşı dünya kamuoyunun büründüğü sessizlik şaşırtıcı ve düşündürücüdür. Batı emperyalizmini ve onların yerli işbirlikçilerini böylesi pervasızlığa sevk eden, İslam ümmetinin vahdetten yoksun olmasıdır. Bizler sivil toplum kuruluşları olarak diyoruz ki; başta Türkiye olmak üzere İslam aleminin tamamını mezhep, parti ve cemaat farklılığını bir kenara bırakarak bütün bir ümmet olarak mazlum ve mustazaf Mısırlı kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olmalı, bütün imkanları kullanarak bu zulme, bu vahşete, bu barbarlığa karşı çıkmaya, darbecilerin Mısır halkının meşru önder ve liderlerini göz göre göre dar ağaçlarına göndermelerine seyirci kalmamalıyız” dedi.
Daha sonra konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise, “Dünyada hukukun üstünlüğünü savunduklarını iddia edenler teşvik ediyor, sessiz kalıyor ve destek oluyorlar. Biz eğer bugün Mursi’ye sahip çıkamazsak, yarın çocuklarımıza, torunlarımıza bunu izah edemeyiz. Onun için gerekirse dilimizle, canımızla, kanımızla bu zulme engel olmak için, bu katliama engel olmak için her şeyi yapacağız. Şunu unutmasınlar küfür devam eder zulüm devam etmez. Bu yapılan bir zulümdür. Ve bizler de bu zulme hiçbir zaman rıza göstermeyeceğiz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından dualar edildi. Yapılan dualar sonrasında basın açıklamasına katılan kalabalık Demokrasi Parkı’ndan ayrıldı.