Star gazetesinden Selim Efe Erdem'in haberine göre, bonzai batağına düşen P.T. ve D.Y. adlı genç kızlar yaşadıkları kâbus dolu günleri şöyle anlattı:

'SİLAHLI SOYGUNA GÖTÜRENLER VARDI'

P.T: "15 yaşında direkt eroinle uyuşturucuya başladım. Liseye giderken, çok samimi olduğum bir kız arkadaşım vardı. Farklı sınıflarda ama aynı lisedeydik. Onun annesi ve babası boşanmıştı ve daha çok bizim evde kalıyordu. İki kardeştik, o da evimizin üçüncü çocuğu gibiydi. Okul çıkışlarında yedi sekiz kişilik arkadaş grupları ile buluşuyorduk. İlk o arkadaş grubunda uyuşturucu kullanmaya başladım. Başlangıçta haftada bir kez eroinle başladım. İki gram kadar kullanıyorduk. Sonra haftada üç dört gün, altı yedi gram veya ne kadar bulabilirsek kullanmaya başladım. Sonra Bonzai ve diğerlerini de kullandım. Başlangıçta hiç para istenmedi. Uyuşturucuya alıştıktan sonra, yaklaşık bir yıl sonra artık paralı bir şekilde vermeye başladılar.  Ben, uyuşturucu parası olmadığı için hırsızlık yaptırılanları biliyorum. Bursa’dan alınıp, İzmir’deki benzin istasyonlarını ve esnafı silahla soymaya götürülenler vardı."

'FUHUŞ VE SATICILIK YAPTIRIYORLAR'

D.Y: "Ben de lisede arkadaş çevresiyle başladım. Benim ailemin maddi durumu iyiydi. Zaten arkadaşlar bir araya geldiğinde hepimiz cebimizde ne varsa birleştiriyor öyle alıp hep birlikte kullanıyorduk. Satıcıların tamamı zaten erkek oluyordu. Parası olmayıp da uyuşturucu almak isteyen kız arkadaşlarımıza fuhuş yaptırıyorlardı, gece kulüplerinde çalıştırıyorlardı. Silahlı mafyatik kişiler ortaya çıkmaya başladı. Bunu kabul etmeyen kızları dövüyorlardı. Zaten uyuşturucu kullanmak isteyip de param olmadığında ben de uyuşturucuyu bırakmaya karar verdim."

2012 MİLAT OLDU

SBÜ Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Rabia Bilici, son bir yılda uyuşturucu kullanımının stabil hale gelmesinin ve gençlerin bu tedavi konusunda eskiye göre daha istekli olmasının önemine dikkat çekti. Bilici, şunları söyledi:

“Burada tedavi gören gençlerin söylediklerini aktardığınızda, hem kullanıcıların hem de ailelerin ve yetkililerin çıkarması gereken dersler görülecektir. Aileler, çocuklarına her zaman destek olmalı. Bize gelen vakalar üzerinden gözlemlediğimiz kadarıyla, 2012 yılı sonrasında Bonzai ve uyuşturucu kullanımında hızlı bir artış oldu. Ancak son bir yıldır stabil hale geldi, artış yok. Eskiye oranla, tedavi başvuru oranlarındaki artış önemli. Biz AMATEM olarak 2012’de bir poliklinik ile uyuşturucu tedavisine başladık. Bir günde en fazla 30 hastaya tedavi hizmeti verebiliyorduk. Ancak şimdi birden yediye çıktık her biri Bonzai, eroin veya diğer türlerin her birine farklı uzman doktorlarca tedavi uygulanıyor. Gençlerin yanı sıra, evli çocuklu kadınlar da tedavi görüyor. Biz, buradaki tedaviden sonra da onların sosyal hayata dönmeleri ve bir daha kullanıcı olmaları için de destek oluyoruz.”

Kaynak:Hürriyet