Amasya’nın Aydınlık köyüne İl Özel İdaresi tarafından çocuk parkı yaptırıldı.
Parkın açılışına katılan Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, “Biz istedik ki, köylerimizde bulunan çocuklarımız da hiçbir
şeyden mahrum kalmasınlar” dedi.
Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çittır, Özel İdare Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu, diğer yetkililer ve köy halkının da katıldığı törende konuşan Vali Çomaktekin, “Artık memleketimizin her tarafına, her kesimi, her çocuğu kapsayacak şekilde hizmetler gitmektedir. Bizim arzumuz ilimizin en ücra köşesine bile hizmet götürmektir. Çünkü cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Artık her kesimi sahiplenen bir devletimiz var. Her vatandaşına eşit şekilde şefkatle, merhametle yaklaşan bir devlet anlayışına sahibiz” diye konuştu.
Çocuk parklarının çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimleri açısından çok önemli oyun alanları olduğuna değinen Çomaktekin, “Köylerimizdeki çocuklar bu imkanlardan yararlanamıyor ve bu durum bizi üzüyordu. Biz de İl Özel İdaremizin sorumluluk alanındaki köylerde sevgili çocuklarımızın oynaması ve yüzlerinin gülmesi için çocuk parkları yapmaya karar verdik. Bunun ilk örneğini de Aydınlık köyümüzde açıyoruz. Buradaki yavrularımızın mutlu olduğunu görmek bizleri de sevindirmektedir. İnşallah bu parkların sayısı artarak devam edecektir. Açılan parkta çocuklarımızın gönüllerince eğlenmeleri dileğiyle, yapılan bu hizmetin köyümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Köy muhtarı Hüseyin Gül, hizmetlerden dolayı teşekkür ederken, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aykutlu da 2015 yılı sonuna kadar köylere yapılacak 29 oyun grubunun maliyetinin 175 bin lira olduğunu söyledi.