KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri Belediye Başkanlığı tarafından yapılan ve yapımına devam edilen projeleri yerinde inceledi.

Kastamonu Kent Konseyi Başkanı Mehmet Çelik ve beraberindeki Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, Turhan Toğçuoğlu Şehir Parkı, Mustafa Kaya Anadolu Lisesi bahçe düzenlemesi, Kamyon Park Alanı, Kuzeykent Mahallesi'nde bulunan Çocuk Trafik Eğitim Parkı, Harikalar Diyarı, Seyrangah Tepesi,  Şeyhoğlu Konağı ve Bisiklet Yolu'nu ziyaret etti.

Heyet, ziyaret sırasında Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sevgilioğlu'ndan detaylı bilgiler aldı.

Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nı inceldiği esnada yanlarına gelen engelli bir kişi Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda ve Harikalar Diyarı'nda engelli rampalarının olmadığını söyledi. Mehmet Çelik ve Ahmet Sevgilioğlu kadının önerisini not aldı.

İncelemeler sonunda açıklama yapan Kent Konseyi Başkanı Mehmet Çelik, yapılan güzel işlere teşekkür etmenin görevleri olduğunu söyledi.

Yıkıcı olmadıklarını yol gösterici olduklarını söyleyen Çelik, halkın sesi ve kulağı olduklarını belirtti.

Ziyaretlerin ardından değerlendirme yapmak üzere Olukbaşı'nda bulunan İstiklal Yolu Parkı'na gelen heyetin toplantısına Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş da katıldı. 

Babaş, heyet ile birlikte projeleri değerlendirdi.

Belediye Başkanlığı görevine gelmesinin ardından kısa sürede ciddi işler yaptıklarını kaydeden Babaş, "Kastamonu Belediyesi olarak, Kent Konseyi'ne çalışmalarımızı ne kadarı uygulamada, ne kadarı gerçekleşmiş ya da gerçekleşmekte ve toplumsal yansımaları nasıldır diye bir bakın dedik, kendilerinin de çalışmaları yerinde görme imkanı oldu. 30 Mart yerel seçimlerinin ardından yaklaşık bir buçuk yıllık bir süre geçti. Biz, bu bir buçuk yıllık süre içerisinde çok ciddi işler yaptık. Bunun yanında altyapıyı tamamen yaptık, bunları söylemiyoruz bile. Genel manada şu anda elimizde olan çalışmaların hepsinin yapımına başlandı ve hızlı bir şekilde yapımına devam ediliyor" dedi.