AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Büyükada'da gözaltına alınıp tutuklanan ve önceki gün tahliye edilen insan hakları savunucularının toplantısının CIA ve MI6 kontrolünde yaptıklarını söylemişti. RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına katılan Deligöz, "Beraat ederlerse özür dileyeceğim" diye konuştu.

Büyükada'da yaptıkları toplantı sırasında gözaltında alınıp çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan insan hakları savunucuları, önceki gün gece geç saatlere kadar süren duruşmada tahliye edildi. 
'TESPİT ETTİK' DEMİŞTİ

İnsan hakları savunucuları, gözaltına alındığında, AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, hak savunucularının toplantısı hakkında “Darbe teşebbüsünden itibaren bu otelde 4 toplantı yapıldığını tespit ettik. Son toplantı telin arka kısmında bulunan kaçak ve gizli bölümde 9’u Türk, 2’si yabancı uyruklu 11 kişinin katılımıyla yapılmıştır. Bu toplantıların ABD’nin CIA ve İngiltere’nin MI6 ajanları kontrolü ve güdümünde yapıldığını bilmekteyiz" demişti.

'GEZİ OLAYLARI ZAMANINDA...'

Deligöz, tahliye edilen insan hakları savunucuları hakkında, “Kendilerinin sözde insan hakları aktivisti olduklarını söyleseler de, bu kişiler Gezi olayları zamanında Türkiye Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğünü bölmeye çalışan kişilerdir" ifadelerini de kullanmıştı.