Türkiye’de ilk kez, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Kızak Federasyonu tarafından Palandöken Kayak Merkezi’nde düzenlenen, 2014-2015 Kulüpler Türkiye Kızak Şampiyonası’nın madalya töreni yapıldı. Küçükler, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde düzenlenen yarışmalara Erzurum, Trabzon, Kastamonu, Muş ve Çankırı’dan toplam 53 sporcu katıldı.
Şampiyonanın madalya töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’un her hafta değişik ulusal ve uluslararası spor dallarına ev sahipliği yaptığını vurgulayarak, " Bizim tabi sözümüz vardı. Erzurum başta kış sporları olmak üzere bütün spor dallarında bir spor merkezi olacağını ifade etmiştik. Erzurum Doğa Sporlarında kızak önemli bir spor dalı. Federasyon Başkanımızla beraber burada kızağı geliştirmeyi düşünüyoruz. Ve gençlerimize kızak yarışmalarını sevdirmeyi düşünüyoruz. Bunun için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." dedi.
Türkiye’de ilk kez bir kızak şampiyonası düzenlendiğine dikkat çeken Başkan Sekmen, Türkiye Kızak Şampiyonası’na 5 ilden kulüplerin katıldığını ifade ederek, "Kulüpler Türkiye Kızak Şampiyonası inanıyorum ki büyük bir coşku ve heyecan uyandırdı. Tabi çok daha coşkulu kutlayacaktık, fakat bir cinayete kurban giden kızımız dolayısıyla maalesef coşkuyla kutlayamıyoruz. Ben kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Böyle bir hadise olmamasını temenni ediyoruz. Erzurum her hafta, her ay değişik spor dallarındaki şampiyonalara ev sahipliği yapıyor. Bunda bizim de desteğimiz oluyor. Federasyonlarımızın da desteği, katkısı oluyor. Valiliğimiz destekliyor. Elbirliği ile bunları yapıyoruz." dedi.
Erzurum’un başta spor olmak üzere kültürün, sanatın merkezi olacağını belirten Başkan Sekmen, "İnşallah arkasından diğer hizmet alanlarında da öncü konuma gelmeyi hedefliyoruz. Çünkü Erzurum Doğu Anadolu’nun kadim bir şehri. Erzurum gelişir, yaşanılabilir bir yer haline gelirse inanıyorum ki doğu kurtulur. Ülkemiz rahat eder. Çünkü göçü önlemiş oluruz. O konuda gayretlerimiz var. Ben emeği geçen gerek sponsor firmalara, gerekse Kızak Federasyonu Başkanımıza başarılar diliyor, tebrik ediyorum. Ayrıca Asya kış oyunlarına da beraber katılmıştık. Orada bir kızımız altın, bir kızımız da gümüş madalya almıştı. Buda, bu spor dallarına vermiş olduğumuz önemi ve alakayı gösteriyor. İnşallah, en yakın zamanda güzel bir pist oluşturarak, gerek kızakta, gerekse kayakta öncü olmayı, yeni sporcular yetiştirmeyi, bu sporları gençlerimize sevdirmeyi, okullar arası turnuvalar yapmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.