Gülseli KENARLI -  İdris TİFTİKCİ / İSTANBUL, ()  HDP Milletvekili Celal Doğan,

“Bunlar bizim topraklarımız. Ölen asker de bizim yoksul çocuğumuz, ölen polis de bizim yoksul çocuğumuz, ölen gerilla da bizim yoksul çocuğumuz. Bu egemenlerin bir tane ölen çocuğu var mı?"dedi. Doğan, “Bu bir kirli savaştır, bu savaşı biz istemiyoruz. Bu savaşı saltanatlarını kaybedenler yeni bir kumar oynamak için yapıyorlar. Bu kumarda bunların elinde beş benzemez var, bizim elimizde dört as var çünkü halkız, halkın dört ası, beş benzemezi mutlaka yenecektir" diye konuştu.
HDP Milletvekili Celal Doğan, partisinin Fatih Nişanca seçim irtibat bürosu açılışına katıldı. Açılış öncesinde bir konuşma yaptı. Celal Doğan, açılışa katılan partililere yaptığı konuşmasında Gaziantep Belediye Başkanlığı dönemini hatırlatarak “Ben Gaziantep'te 272 proje yaptım, 15 sene Gaziantepspor Başkanlığı yaptım, Türkiye'nin en güzide kulübü haline getirdim. Ancak bu projelerin hiçbirisi Türkiye'de akacak kanı durdurmak için yeterli değildir. Türk ve Kürt halkının birlikte yaşaması için bir santimlik bir katkı, çocuklarıma bırakacağım en büyük mirastır. O nedenle bu barış mirasına hepimizin katkıda bulunması için hepinize saygılar sunuyorum" dedi.

“HALKIN TAMAMI BİZE MORAL VERDİ"
Doğan, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile birlikte Doğu Anadolu'da 5 bin kilometre yol yaptıklarını ifade ederek, “Halkın tamamı dimdik ayakta. Biz oraya moral vermeye gittik. Lice'den başladık, Hakkari Yüksekova'dan Van Varto'ya kadar dolaştık. Halkın tamamı bize moral verdi" diye konuştu.
Celal Doğan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Orada çok güzel bir espri yapmıştık. Vatandaş dedi ki 'biz bunları sıfırlayacağız' , ben orada güldüm, Selahattin Başkan 'neden gülüyorsun' dedi. Ben lisede talebeyken benim hocamın adı sıfırcı Ziya'ydı. 40 yıl sonra bir başbakanın oğlu telefonda 'sıfırlayalım baba, sıfırlayalım' dediği zaman, sıfırı hatırlamıştım. Sıfır yoksa unutmuştuk. Yani kasaları sıfırlamanın bir tek yolu var, sandıkta bunları sıfırlarsanız, rüşvet almanın, hırsızlık yapmanın sıfıra indiği günü yaşarsınız ve Türkiye'ye barışı getirirsiniz"

“TÜRKİYE'YE TEKRAR HUZUR VE BARIŞ GELECEKTİR"
Celal Doğan, “Kadınları gördükçe gerçekten heyecanlanıyorum, Kobani kadınlarından da size selam getirdim, sebebi de şu; onlar savaş kazandılar. Antep'teki seçimde, Kürt kadınları, Türk kadınları kol kola bize bir zafer getirdiler. Şuna inanmanızı istiyorum; Türkiye'deki demokratik mücadelenin temelinde Kürt kadınlarının çok büyük emeği var, onlar Türk kadınlarıyla, Arap kadınlarıyla, Ermeni kadınlarıyla, Rum kadınlarıyla birleştikleri zaman hiçbir tehlike Türkiye'nin başını belaya sokamayacaktır. Bugün Ortadoğu'da macera arayan bu iktidar, yolsuzlukların batağına batmış bu iktidar, 1 Kasım günü inşallah bunların oyuyla Türkiye'nin başından gidecek ve Türkiye'ye tekrar huzur ve barış gelecektir" dedi.
Doğan, “Bütün zulme rağmen, bütün baskılara rağmen… 1 Kasım'dan önceki seçimde 240 tane büromuzu tahrip ettiler. Diyarbakır'da binlerce insanı katledecek sabotajlar yaptılar. Mersin ve Adana'da milletvekili adaylarımıza suikastlar düzenlediler, bombalar koydular. Ondan Türkiye ve Kürt halkı basireti ile kurtuldu. Şimdi dağlara kurşun yağıyor, yetmiyor şehirleri topla bombalıyorlar. Ama şu an inanın bunlar bizim topraklarımız. Ölen asker de bizim yoksul çocuğumuz, ölen polis de bizim yoksul çocuğumuz, ölen gerilla da bizim yoksul çocuğumuz. Bu egemenlerin bir tane ölen çocuğu var mı? Bu bir kirli savaştır, bu savaşı biz istemiyoruz. Bu savaşı saltanatlarını kaybedenler yeni bir kumar oynamak için yapıyorlar. Bu kumarda bunların elinde beş benzemez var, bizim elimizde dört as var çünkü halkız, halkın dört ası beş benzemezi mutlaka yenecektir" ifadelerini kullandı.
Ardından seçim bürosu kurdele kesimi ile açıldı. Açılış ardından büroda partililerle sohbet eden Celal Doğan bir kız çocuğuna da 100 lira verdi.

(FOTOĞRAF)