UŞAK'ta polis tarafından yapılan yol uygulamasında durdurulan ikisi yolcu otobüsü diğeri TIR üç araçta ve şehirler arası yolcu terminalinde otobüsten inen üç yolcunun valizinde 15 kilo 820 gram esrar, 47 bin 890 paket kaçak sigara ve 3 bin 657 uyuşturucu hap ele geçirildi.
Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri bu sabah, Ankara- İzmir Karayolu'nun Uşak Şeker Fabrikası kavşağında uygulama noktası oluşturdu. Doğu ve Güneydoğu illerinden İzmir yönüne giden şehirlerarası yolcu otobüsleri ve TIR'ları kontrol etti. Özel eğitimli narkotik köpeği 'Tora'nın da katıldığı uygulamada, durdurulan bir yolcu otobüsünde bulunan yolcu H.A.'ya (24) ait iki ayrı valiz içinde dokuz ayrı pakette, 15 kilo 820 gram esrar ele geçirildi. Durdurulan bir başka yolcu otobüsünde ise yabancı uyruklu O.O.'ya (23) ait valizlerde 890 paket gümrük kaçağı sigara bulundu. Uygulamasını sürdüren ekipler, Mersin'den İzmir yönüne giden M.Y.'nin kullandığı (35) deri yüklü TIR'ı durdurdu. Yapılan aramada özel bölmelere yerleştirilmiş 47 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Olaylarla ilgili H.A., O.O. ve M.Y.'yi gözaltına alan polis, emniyete götürdü.
3 BİN 657 UYUŞTURUCU HAP BULUNDU
Yine bu sabah Uşak'a uyuşturucu hap getirileceğini öğrenen polis, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde önlem aldı. KOM ekipleri, ikisi kadın üç kişiyi otobüsten indiklerinde gözaltına aldı. Şüphelilerin valizlerinde yapılan aramada, kıyafetlerin arasına gizli bir çantada, içinde 3 bin 657 ecstasy uyuşturucu hap bulundu. Uyuşturucu haplara el koyan polis; H.G (27), S.G (28) ve D.G (23) isimli şüphelileri gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk eden zanlılardan S.G. adlı kadın tutuklandı, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

FOTOĞRAF